Provincie Drenthe

Winnaars Ontwerpeenstarterswoning bekend

Gedeputeerde Anneke Haarsma heeft maandagmiddag 2 juni 2008 in het provinciehuis in Assen de winnaars bekendgemaakt van de ontwerpwedstrijd Ontwerpeenstarterswoning. De eerste prijs gaat naar Wilbert Aurik, Theo Brouwer en Rik Goeree oftewel 3 A Architecten, 4de jaars MBO - studenten van het Deltion College uit Zwolle. Zij krijgen de studiekosten van een HBO-jaar vergoed en mogen op studiereis naar Barcelona. Het winnende ontwerp wordt door de Woningbouwvereniging Woonconcept in Koekange gebouwd.

Het bestuur van de Lighthouse Club Drenthe heeft voor 4de jaars MBO studenten en 1e jaars HBO studenten een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De Lighthouse Club is een vereniging van personen die een leidinggevende functie hebben in de bouwnijverheid of vanwege hun beroep veelvuldig te maken hebben met de bouw. Het doel van de vereniging is de belangen van de bouw in de meest ruime zin te dienen.

Aan deze Lighthouse wedstrijd om een starterswoning te ontwerpen konden studenten deelnemen van het Alfa College, Deltion College, Drenthe College, Hanze Hogeschool, Noorderpoort College en Windesheim College. Gevraagd is om in groepsverband een starterswoning te ontwerpen voor het dorp Koekange in de gemeente De Wolden. Zie ook www.ontwerpeenstarterswoning.nl

Tien groepen jongeren hebben gehoor gegeven aan de oproep en een ontwerp ingediend. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een Technische Commisie en een jury. Anneke Haarsma maakte die middag het winnende ontwerp van 3 A Architecten uit drie genomineerden bekend. De tweede prijs ging naar PJMN en de derde plaats was voor Young Designers.

Gedeputeerde Haarsma tijdens de uitreiking Ontwerpeenstarterswoning