Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 06-06-2008

Waarschuwing voor babbeltruc

LEUSDEN De politie waarschuwt de inwoners van de gemeente Leusden alert te zijn op een babbeltruc waarbij de verdachte zich voordoet als medewerkster van een thuiszorginstelling.

Op dinsdag 3 juni rond 12.00 uur kreeg een 89-jarige inwoonster van een woning op de Egger bezoek van een vrouw die zich voordeed als medewerkster van een thuiszorginstelling. Eenmaal in de woning leidde zij het bejaarde slachtoffer af en liep zij de woning door. Kort hierna verliet zij de woning om niet meer terug te keren.

Hierna ontdekte het slachtoffer dat uit de woning diverse sieraden, contant geld en enige bankpasjes waren gestolen.

Van de verdachte is een summier signalement bekend:


- Vrouw, blanke huid, tussen de 30 à 40 jaar oud, donker haar dat gedragen werd in een knot, stevig postuur, lengte tussen 1.55 en
1.60 meter, sprak gebrekkig Nederlands.

Naast de waarschuwing verzoekt de politie eventuele getuigen of andere benadeelden zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor vernielen putdeksels

AMERSFOORT Vrijdagmorgen 6 juni heeft de politie een 19-jarige man uit Nieuwegein en een 18-jarige man uit Leusden aangehouden voor het vernielen van putdeksels. Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat getuigen hadden gezien dat op de Arnhemsestraat vernielers aan het werk waren. De politie nam poolshoogte en zag op de Stadring twee mannen rijden die aan het opgegeven signalement voldeden. De agenten controleerden het signalement nogmaals bij de getuigen en concludeerden dat ze de juiste verdachten hadden. De mannen zijn aangehouden en ingesloten. In het wegdek zaten vier gaten. Hiervoor is de gemeente in kennis gesteld.