Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 06-06-2008

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Twee gemaskerde mannen pleegden een gewapende overval op een woning aan de Doorslag. De twee, geheel in donker geklede mannen, drongen woensdag 4 juni omstreeks 04.45 uur, de woning binnen. Zij bedreigden de bewoners, bestaande uit een echtpaar en een kind, met een wapen en eisten geld. Na de overval verlieten de overvallers de woning weer. Het echtpaar wist door roepen de buren te alarmeren. Door de gewelddadige bedreiging liep de mannelijke bewoner letsel op aan zijn gezicht. Ambulancepersoneel onderzocht hem, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of de overvallers buit hebben gemaakt.

De politie is bezig met een uitgebreid tactisch- en sporenonderzoek. Zij verricht buurtonderzoek en donderdagochtend 5 juni vond een passantenonderzoek plaats. De politie hoopt zo informatie over de overval en de overvallers te verkrijgen. De politie vraagt een ieder die informatie heeft over deze overval of over de twee overvallers, kontakt op te nemen met het bureau Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844.

Van meer inbraken verdacht

IJSSELSTEIN De 20-jarige man uit Nieuwegein en de twee mannen van 21 en 19 jaar uit IJsselstein, die maandag 2 juni op heterdaad werden aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto, worden verdacht van meerdere inbraken in autos. Aan het opgemaakte dossier worden drie aangiftes van inbraken in autos gevoegd. De verdachten zijn na uitreiking van een dagvaarding woensdag 4 juni omstreeks 19.00 uur op last van het Openbaar Ministerie uit hun inverzekeringstelling ontslagen en vervolgens in vrijheid gesteld.

Onder invloed

VIANEN - Een 22-jarige man uit Houten is betrapt op het rijden onder invloed en bumper kleven. Politiemensen zagen de Houtenaar rijdend in zijn bestelauto kleven op de A27 richting Houten en zetten hem op de Staart aan de kant. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Op het bureau bleek dat de man, een beginnend bestuurder, 140 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

IJSSELSTEIN Een 59-jarige man uit Maarssen is betrapt op het rijden onder invloed. De Maarssenaar was betrokken bij een aanrijding. Politiemensen constateerden dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 430 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.