Gemeente Helmond


Internationale technici bezoeken Helmond

Ruim 350 bezoekers van het Intelligent Vehicles Symposium (IV 2008) waren op 5 juni in Helmond voor demonstraties met intelligente voertuigen.

In het VEHIL laboratorium van TNO in Helmond vond een conferentiebanket plaats voor de congresgangers. Rondom het banket werden door TNO en APTS demonstraties uitgevoerd waarbij toepassingen van intelligente voertuigen werden getoond.

IV 2008

IV 2008 wordt van 4 tot en met 6 juni gehouden op en rondom het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze dagen komen onderzoekers van industrie, universiteiten en overheden uit verschillende landen bij elkaar om kennis uit te wisselen over ontwikkelingen op het gebied van intelligente voertuigen. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over onderzoek naar de mogelijke toepassingen van intelligente voertuigen zoals communicatie tussen voertuigen onderling en tussen voertuigen en infrastructuur. Helmond is één van de hoofdsponsors van het symposium en onderstreept daarmee het belang van ontwikkelingen op het gebied van automotive in de regio.

Demonstraties

Het conferentiebanket werd verzorgd in de testfaciliteit Vehicle Hardware In the Loop (VEHIL) van TNO in Helmond. In dit VEHIL laboratorium worden intelligente voertuigen en vervoerssystemen getest. Terwijl de eerste gasten in de 200 meter lange VEHIL hal aanschoven voor het banket, kon een ander deel van de groep de demonstraties met intelligente voertuigen van TNO bekijken. Tegelijkertijd verzorgde APTS demonstraties van het volledig automatisch geleide Phileas Hoogwaardig Openbaar Vervoerssysteem op het testcircuit van PDE Automotive.

Helmond automotive

De gemeente Helmond is blij dat de deelnemers aan IV 2008 kennis hebben kunnen nemen van de automotive ontwikkelingen in Helmond. De afgelopen decennia is de automotive sector hier sterk gegroeid. Diverse kennisinstituten, onderwijsinstellingen en (test)faciliteiten zijn op dit moment in Helmond gevestigd. Zij vormen de basis voor de ontwikkeling van de High Tech Automotive Campus.