FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: loonsverhoging en studie naar zelfroosteren voor grondpersoneel Transavia

Vandaag hebben vakbond FNV Bondgenoten en Transavia een principeakkoord bereikt over de nieuwe cao voor het grondpersoneel.

Naast een structurele loonsverhoging van 3,5 procent per jaar en andere structurele verbeteringen op financieel gebied, wordt er gestart met een studie naar zelfroosteren. De cao heeft een looptijd van twee jaar en geldt voor 600 werknemers.

Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: "Hier kan het dus wèl, die 3,5 procent erbij. De werkgevers in het streekvervoer kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Ik ben tevreden, want de werknemers gaan er op alle fronten financieel op vooruit. Maar we gaan ook gezamenlijk starten met een studie naar zelfroosteren. Transavia onderkent hiermee dat zeggenschap over de eigen arbeidstijden voor werknemers belangrijk is."

Het grondpersoneel van Transavia ontvangt naast de structurele loonsverhogingen (resp. in 1 juli 2008 en 1 april 2009) ook twee keer een eenmalige uitkering van 1 procent over twaalf maandsalarissen (resp. in juli 2008 en april 2009). Tevens zijn diverse regelingen en vergoedingen structureel verbeterd.

---