Gemeente Alkmaar
Concert van Mannenkoor uit Bath en Vrouwenkoor Vigorosa uit Alkmaar

Het City of Bath Male Choir geeft op vrijdag 6 juni een concert met het Akmaarse vrouwenkoor Vigorosa in de Kapelkerk aan de Laat in Almaar. Beide koren verzorgen voor en na de pauze afzonderlijk een programma en sluiten af met twee nummers die gezamenlijk worden gezongen. Het concert begint om 20.00 uur.

Hoewel het 'City of Bath Male Choir' uit Alkmaars Engelse zusterstad pas twee jaar bestaat behoort het nu al tot één van de topkoren in het westen van Engeland. De oprichter en dirigent is Grenville Jones. Hij is bekend bij concertbezoekers in Alkmaar als leider van het befaamde 'Silver Ring Choir', dat enkele keren Nederland heeft bezocht. De burgemeester van Bath is de beschermheer van het 'City of Bath Male Choir' en het koor heeft een geweldige indruk gemaakt toen het optrad tijdens de inhuldigingsplechtigheid van de Engelse burgemeester in de beroemde Abdijkerk van Bath in maart 2007. Het koor heeft ook opgetreden met Britse beroemdheden zoals Jamie Cullum, Clare Teal en Aled Jones.

Het koor komt met 35 zangers en enkele partners naar Alkmaar voor een optreden. Meer informatie over het koor is te vinden op www.bathmalechoir.org

Gastvrijheid Vigorosa

Het bezoek van het koor uit Bath is mede mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van het Alkmaarse koor Vigorosa. Dit vrouwenkoor staat onder leiding van Saskia Diel en brengt die avond een selectie uit het veel geprezen programma 'Benedetta' en uit de toekomstige jubileumconcerten ten gehore.

Liederen uit Tsjechië, Albanië en Italië, maar ook Rebetica, Roma en Sefardische liederen zullen op deze avond klinken. Ook is onlangs de derde cd verschenen met een live-registratie van het programma Benedetta. Deze is bij concerten en via de website te verkrijgen.

Vigorosa legt zich al twintig jaar toe op muziek uit verschillende delen van de wereld. Liederen die alle grote thema's bezingen uit een vrouwenleven. Liederen die de heerlijke liefde bezingen, maar ook de dramatische onmogelijke liefde, een lied van de vrouw die haar man verliest in de oorlog, vrolijke of statige bruiloftsliederen en lieve wiegeliedjes.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Geert Hoes, viool en gitaar; Martijn Komen, accordeon en Inge Siezenga, percussie. Meer informatie over Vigorosa is te vinden op www.vigorosa.nl

Kaartverkoop

Het concert op vrijdag 6 juni begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt ¤ 8,-; kinderen t/m 12 jaar betalen ¤ 5,-. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Spanjaard en VVV Alkmaar.

Gratis concert in Remonstrantse Kerk op zaterdag 7 juni

Het koor uit Bath verzorgt op zaterdag 7 juni van 14.00 tot 15.00 uur een extra concert in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen in Alkmaar. Dit concert, dat gehouden wordt zonder het Alkmaarse koor Vigorosa, is gratis toegankelijk.

Noot voor de redactie,