Ingezonden persbericht


Big, Black & Beautiful in concert
Agora, vrijdag 6 juni - 20.15 uur

Soul en discohits in spetterende show

'Put on your dancin' shoes and shake what your mama gave you!' is de kreet waarmee Lucretia van der Vloot en de Amerikaanse Rocq-E Harrell en Michelle David furore maken. Ze zijn Big, Black & Beautiful en met hun derde show, BB&B in Concert, toeren zij door het hele land. Ze zingen onvergetelijke disco- en soulhits, begeleid door een spetterende band. Een vijftal stellingen voor de enige echte diva's van Nederland.

Met 'BB&B in Concert' komt het publiek sneller dan ooit uit de stoelen. Rocq-E: Dat is waar we voor gaan!
Michelle: We pakken grootser uit dan in onze vorige shows. Alles, van kostuums tot band, is dit keer uitbundiger. Lucretia: Eigenlijk is het altijd onze uitdaging om het publiek uit de stoelen te krijgen en te laten dansen en zingen. En inmiddels weten we dat onze formule werkt. We maken er altijd een feestje van.

Het mooiste onderwerp om over te zingen is de liefde. Lucretia: Zeker te weten. Het is een groots onderwerp dat ver reikt: de liefde voor een kind, je moeder, iemand die in een ver land woont.uiteindelijk gaat alles over de liefde. Michelle: Ja, het is heel breed. Ook lekker eten gaat over liefde, of de liefde van het 's ochtends wakker worden. Niet voor niets gaan alle mooie nummers over de liefde.

Black is beautiful.
Lucretia: Tuurlijk!
Michelle: Het is een motto dat we altijd hebben meegekregen. Van onze ouders en andere familieleden, je hoorde het dj's op de radio roepen, we zeiden het tegen elkaar: "Wij zijn zwart en we zijn er trots op!" Rocq-E: Iedereen die zwart is, begrijpt deze zin meteen.

We zijn de beste vriendinnen, zowel op het podium als daarbuiten. Lucretia (zucht): Weet ik niet.
Rocq-E: We zouden iets meer onze monden open moeten doen naar elkaar toe. Wat je wel of niet bevalt. Verder gaat het prima met ons drie. Luister, als we elkaar niet zouden mogen, zouden we al niet zo lang bij elkaar zijn. Lucretia: Klopt. En we zijn een sterke combinatie. We kunnen elk individueel een eigen show dragen. Onze stemmen passen zo goed bij elkaar. Ik met mijn lage stem, Rocq-E zit in het midden en het hoge geluid van Michelle, alsof het zo moet zijn (de andere twee knikken instemmend). We weten elkaar ook nog steeds te verbazen en te verrassen. Soms krijgen we zelf kippenvel van ons gezamenlijke geluid.

We zien onze kinderen ook graag in de showbizz belanden. Rocq-E: In onze familie doet iedereen wel wat in de showbizz, we zijn er allemaal mee opgegroeid en kennen eigenlijk niks anders. Dus ja, mijn dochter zingt ook. En ik vind het prima. Michelle: Ik heb drie kinderen. Mijn twee dochters zijn niet te houden. Over de oudste van elf maakte ik me in eerste instantie wel zorgen. Het is zo'n gevoelig meisje. Ik dacht: "Waarom wil zij nou zingen? Die showbizzwereld is veel te hard voor haar!" Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en uiteindelijk
---

Kaarten voor voorstellingen in de Agora zijn te bestellen op www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa (Agorabaan 12) op maandag t/m zaterdag van 11 - 15 uur. Telefonisch reserveren (max. 1 week van tevoren) op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --