Raad van State


vrijdag 6 juni 2008
11.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Centrum Sint-Michielsgestel" van de gemeente Sint-Michielsgestel. Het plan maakt de herontwikkeling van het westelijke deel van het centrum van de gemeente mogelijk. Het voorziet in de nieuwbouw van woningen, winkels, parkeerplaatsen en in de verlegging van de Schijndelseweg. Verder maakt het plan de bouw van een appartementencomplex aan de Spijt, naast Café Ons Moeder, mogelijk. Meerdere omwonenden, de Vereniging BB-Gestel, de Vereniging Tot Behoud van het Groene Hart van Brabant en het café zijn het niet eens met het bestemmingsplan en komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen onder meer dat de cultuurhistorische waarden van de gemeente worden aangetast. Het café vreest door de nieuwbouw in haar activiteiten te worden beperkt. (zaaknummer 200702603/1)
11.30 uur
van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Parapluherziening zone industrielawaai industrie- en haventerrein Moerdijk" van de gemeente Moerdijk. De zitting gaat ook over de goedkeuring door het college van het bestemmingsplan "Partiële Herziening Fruitgaardregeling" van de gemeente Schouwen-Duiveland. Onder meer de Stichting Hart van Moerdijk en de Stichting Behoud Buitengebied van Moerdijk komen tegen de goedkeuringsbesluiten in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummers 200707588/1 en 200707589/1)

11.45 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft verleend voor een scoutinggebouw aan de Lupineweg in Apeldoorn. Twee omwonenden zijn het niet eens met de vergunning. Een eerder beroep is door de rechtbank in Zutphen ongegrond verklaard. Tegen deze uitspraak zijn de omwonenden in hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting daarvan verzoeken zij de Raad van State de uitspraak van de rechtbank te schorsen. (zaaknummer 200802705/2) 14.00 uur
en wethouders van Nijmegen heeft verleend voor de renovatie en het onderhoud van Park Brakkenstein aan de Driehuizerweg in Nijmegen. Twee inwoners van Nijmegen zijn het niet eens met de vergunning. In een eerder beroep zijn zij door de rechtbank in Arnhem in het ongelijk gesteld. Tegen deze uitspraak zijn zij in hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoeken zij de Raad van State de uitspraak van de rechtbank te schorsen. (zaaknummer 200802742/1)

14.30 uur

Zitting over de vergunning die het college van gedeputeerde staten van Zeeland op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 heeft verleend voor het zogenoemd 'uitvoeren van populatiebeheer' van damherten in het beschermd natuurmonument Manteling van Walcheren. Het gaat om het afschieten van damherten. De Stichting Duinbehoud in Leiden komt tegen de vergunning in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200709121/1)