NEN


NEN polst interesse voor normontwikkeling op het gebied van golfaccommodaties

donderdag 5 juni 2008, 12:01

Spanje heeft het initiatief genomen om te komen tot een internationale ISO-norm op het gebied van golfaccommodaties. Deze norm heeft als doel inzicht te geven in de dienstverlening en het kwaliteitsniveau van golfbanen. NEN informeert de Nederlandse markt en onderzoekt de behoefte onder belanghebbende partijen om actief deel te nemen aan dit internationale project. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN in de zomer een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. De eerste bijeenkomst van de ISO-werkgroep is half september.

De ISO-norm zou voor golfbanen eisen moeten stellen op het gebied van faciliteiten, materiaal, toegankelijkheid voor mindervaliden, informatievoorziening, boekingsystemen, golfscholen en medewerkers. Hiermee wordt het eenvoudiger om de accommodaties objectief te beoordelen en de 'prestaties' met elkaar te vergelijken. Daarnaast zijn milieu en duurzaamheid ook voor golfbanen actuele thema's. Denk aan optimalisatie van het gebruik van water en energie bij het ontwerp en beheer van golfbanen. Ook deze aspecten komen in de norm aan de orde. Een internationale norm is dus zowel vanuit consumenten- als managementperspectief interessant. Managers verkrijgen met deze norm inzicht in hun 'prestaties'. Goede prestaties maken een golfbaan aantrekkelijk. Daarnaast vergemakkelijkt de norm de communicatie met binnen- en buitenlandse spelers. Het uiteindelijke doel is meer klanten te trekken.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp of om uw belangstelling voor dit project of de informatiebijeenkomst kenbaar te maken: ir. Jappe van der Zwan, NEN-Business Development, (015) 2 690 428, businessdevelopment@nen.nl. Op http://services.nen.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp en over andere lopende normalisatieprojecten in de dienstensector.