Gemeente Assen


Asser scholieren kampioenschappen Badminton

Assen, 5 juni 2008

In aanloop naar de finales van het Europees Badminton Circuit spelen vrijdagmorgen 6 juni basisscholieren van verschillende scholen om het Asser scholieren kampioenschap badminton. Meer dan duizend kinderen uit groep zeven en acht kregen de afgelopen weken badmintonles om hen bekend te maken met de badmintonsport. Rolstoelbadmintonners Carol de Meijer, Lia Schuring en Ton Hollaar geven vrijdag een clinic.

Komend weekend is Assen het toneel van de finales van het Europees Badminton Circuit. Toppers uit negen Europese landen nemen het zaterdag 7 en zondag 8 juni tegen elkaar op in zowel het enkel als dubbel spel.

Het Asser scholieren kampioenschap is de aftrap van drie dagen badminton in Assen. Naast de kampioenschappen krijgen leerlingen van verschillende basisscholen clinics badminton en rolstoelbadminton. Hiervoor komen Carol de Meijer, Lia Schuring en Ton Hollaar naar Assen. De afgelopen drie weken wisten deze rolstoelbadmintonners Europese titels en meerdere ereplaatsen te behalen.

De wedstrijden voor het scholierenkampioenschap beginnen om 9.30 uur. Om 12.45 uur is de prijsuitreiking. De clinics starten om 10.00 uur.