Evangelische Omroep

Nr. 156

Hilversum, 06 juni 2008

ORANJEGEVOEL BIJ KNEVEL & VAN DEN BRINK
Knevel & Van den Brink, vrijdag 06 juni, 23.00 uur op Nederland 1

Hans van Breukelen, oud-keeper van het Nederlands elftal, en Maarten van Rossem, de bijzonder hoogleraar geschiedenis die zich ergert aan de Oranjekoorts, zijn vanavond te gast bij Knevel & Van den Brink. Speciale sidekick is Wilma Nanninga. Na deze aflevering neemt Knevel & Van den Brink een paar weken pauze; vanaf 11 augustus zijn ze weer dagelijks te zien, om 23.00 uur op Nederland 1. Kijk voor meer info op www.eo.nl/kvdb

Hans van Breukelen
Als keeper van het Nederlands elftal speelde hij een cruciale rol op het EK van 1988. Hans van Breukelen blikt aan de vooravond van het Europees Kampioenschap terug op de laatste keer dat Oranje met de beker naar huis keerde. Hij schat de kansen in van het Nederlands elftal onder leiding van Marco van Basten.

Maarten van Rossem
Deze bijzonder hoogleraar geschiedenis is ziek van de oplopende Oranjekoorts in ons land. Hij ergert zich aan Oranje gekleurde straten, maakt zich kwaad om sportpresentatoren die maar doorpraten terwijl ze niets te vertellen hebben en schaamt zich voor landgenoten die iedere gelegenheid aangrijpen om oranje klompen op het hoofd te zetten. Knevel & Van den Brink doen een laatste poging Maarten van Rossem in Oranje feeststemming te brengen.

SMS
SMS 'KVDB AAN' naar 9090 en ontvang elke dag een uur voor uitzending de namen van de gasten van Knevel & Van den Brink op je mobiel. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/kvdb

Knevel & Van den Brink
De serie is over 2 blokken van drie weken verdeeld: blok 1 van 19 mei tot 6 juni en blok 2 van 11 augustus tot 5 september (tijdens de Olympische Spelen).


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep