Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Open Kampioenschap van Utrecht voor de 35e keer

Voor de 35e maal organiseert Schaakvereniging Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht, een gezellig weekendtoernooi voor alle speelsterktes van grootmeester tot huisschaker. Het OKU zal worden gehouden op 6, 7 en 8 juni 2008 in het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht. Dit moderne gebouw in Utrecht-West is geheel aangepast aan de wensen van denksporters en is bovendien uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Op de voorlopige deelnemerslijst treffen we drie grootmeesters aan. Favoriet lijkt Leonid Kritz (2609), ondermeer bekend als winnaar van het ENCI-Open (Maastricht) van 2007. Zijn gevaarlijkste concurrenten zijn oud-winnaars Vladimir Epishin (2566) en Vyacheslav Ikonnikov (2528), maar ook een aantal jeugdige Nederlanders zoals SGS-kampioen Lars Ootes, Stefan Kuipers en Marlies Bensdorp. Van SV Paul Keres kunnen Mark Smits en Marijn Otte best voor een stuntje zorgen, net als de 13-jarige Hugo ten Hertog.

Maar het gaat niet alleen om de topspelers. Om ook de zwakkere spelers naar het OKU te lokken is er voor het eerst een C-groep voor spelers onder 1600. Zo kunnen ook beginners, herintreders en minder fanatieke spelers een echt toernooi spelen met kans op een envelop! Uiteraard is de B-groep er ook weer voor spelers tussen 1500 en 1900.

Tijdens het toernooi is het weer mogelijk de schaakboekencollectie aan te vullen, en een speciaal schakersmenu (EUR 8,95 voor rijst- of pastamaaltijd) houdt de maag gevuld.

Aanmelden is nog mogelijk via oku2008@paulkeres.nl of 06-33904470, of aan de zaal op eigen risico. Ook kunt u daar voor vragen terecht. Zie voor uitvoerige informatie over het toernooi
http://www.paulkeres.nl/oku2008.
Jan Jaap Janse

---

Hogeschool Domstad lastig bereikbaar per auto

Op zaterdag 7 juni komt de Bondsraad van de KNSB voor de voorjaarsvergadering bijeen in Utrecht. Zoals gebruikelijk vindt deze vergadering plaats in de Hogeschool Domstad in Utrecht.

Bezoekers van de Bondsraad die per auto komen moeten er rekening mee houden dat er in de omgeving van de Hogeschool Domstad uitgebreide wegwerkzaamheden plaatsvinden. In verband daarmee is de hogeschool lastig per auto bereikbaar en moeten bezoekers rekening houden met vertragingen. U wordt aangeraden om indien mogelijk per openbaar vervoer te komen. In dat geval moet u wel rekening houden met de vele werkzaamheden aan het spoor op dezelfde dag.

Informatie over de omleidingen in Utrecht kunt u vinden op www.utrecht.nl/bereikbaar. Informatie over de werkzaamheden bij het spoor kunt u vinden op www.ns.nl.

---

Kampioenen Smeets en Pruijssers spelen rapidmatch op 15 MuConsult Apeldoorns rapidkampioenschap op zaterdag 14