Biertjes drinken, college volgen en de wereld verbeteren

DIEMEN, 20080420 -- Studenten anno 2008 lui, onbetrokken en verwend? No way! Niet als het de studenten betreft die actief zijn bij de internationale studentenorganisatie SIFE. Dat wordt wel duidelijk tijdens de Nationale Competitie op vrijdag 6 juni 2008.


SIFE ( Students In Free Enterprise) is een internationale non-profit organisatie. Vandaag de dag zijn er in 48 landen en op meer dan 1900 universiteiten studenten actief die zich inzetten voor SIFE. De Nederlandse Multinationals KPMG, Heineken en Unilever zijn de initiatiefnemers geweest voor de oprichting van SIFE Nederland. Dit jaar viert SIFE Nederland haar 5-jarige jubileum.

De SIFE teams zetten projecten op om de levenskwaliteit van miljarden mensen duurzaam te verbeteren. Door middel van kennisoverdracht wordt bewerkstelligd dat de geholpen groepering zichzelf uiteindelijk onafhankelijk kan redden. De projecten lopen uiteen van het creëren van de financiële onafhankelijkheid bij Filippijnse moeders tot het helpen van de daklozen.

Tijdens de Nationale Competities komt deze resultaatgerichte en realistische instelling van SIFE perfect naar voren. SIFE teams van maar liefst 11 Universiteiten en Hogescholen presenteren in exact 24 minuten hun prestaties van het afgelopen jaar aan prominenten van onder meer Heineken, KPMG, KLM, Philips en Unilever. Het beloofd een enerverende dag te worden waarop de huidige en toekomstige top van het bedrijfsleven zullen samenkomen.

Voorgaande edities van de Nationale Competities hebben geleerd dat er ieder jaar voor een interessante en spraakmakende gast wordt gezorgd. Zo heeft H.K.H. prinses Maxima de Nationale Competitie reeds met een bezoek vereerd. Dit jaar beloofd het een uiterst enerverende finale te worden. De SIFE teams hebben hard gewerkt en staan te popelen om hun ideeën voor een betere wereld te presenteren. De winnaar van de Nationale Competitie gaat door naar de World Cup in Singapore. Daar strijdt het winnende team met meer dan 45 andere nationale kampioenen om de titel van 's werelds beste SIFE-team.




SIFE