Medailles voor inzet in Bosnië-Herzegovina

Brigadegeneraal Jürgen Jongkind reikt vrijdag 6 juni namens de Commandant der Strijdkrachten aan 56 militairen in het auditorium van Burgers Zoo in Arnhem de Herinneringsmedaille Vredesoperaties uit. Zij ontvangen deze medaille als blijk van waardering voor hun inzet in voormalig Joegoslavië eind vorig jaar en begin dit jaar.

De 56 militairen van alle krijgsmachtdelen maakten in de periode juli 2007 tot mei 2008 deel uit van de EUFOR-missie op de Balkan in verschillende functies. Zij waren actief op het EUFOR hoofdkwartier, bij het National Support Element in Sarajevo, in Banja Luka bij het Regional Coordination Centre en in de Liaison Observer Team-huizen in Travnik, Dvar, Mrkonjic Grad en Livno.

Met de medaille en de ceremonie wil Defensie haar waardering uitspreken voor de inzet van deze militairen. De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties. Naast de medailles wordt ook het kindermedaillon voor de kinderen van de uitgezonden militairen uitgereikt. Tevens ontvangen de militairen een verzilverde speld in de vorm van een roos die zij als dank voor de ontvangen steun kunnen overhandigen aan hun relatie.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed