European Union



CES/08/49

Brussels, 30 mei 2008

OPEN DAG BIJ HET EESC
op zaterdag 7 juni van 10 tot 18 uur

Dit jaar staat de Open dag in het teken van het 50-jarig bestaan van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), waarbij ruimschoots aandacht zal worden besteed aan de rol die het Comité sinds 1958 heeft gespeeld als brug tussen de instellingen en het maatschappelijk middenveld. Het Comité nodigt u dan ook uit voor een buitengewone dag met veel informatie en vertier. Bezoekers kunnen kennismaken met de leden van het EESC en een kijkje nemen in een bolwerk van de Europese participatiedemocratie.

Dit jaar staan er veel onvergetelijke activiteiten op het programma, wat ons de gelegenheid biedt om u door middel van spellen, rondleidingen en andere ontspannende bezigheden te laten kennismaken met onze werkzaamheden. Het fraaie Jacques Delors-gebouw aan de Belliardstraat 99 opent zijn deuren om 10 uur. Voor een ieder zijn er de volgende activiteiten:
* Ontspannende bezigheden en originele spellen voor de durfals
* Een DJ die klassieke muziek ten gehore brengt
* Een ballenbak voor de kleinsten

* Lopen over de apenbrug

* Langs een touw naar beneden zakken vanaf de zesde verdieping.

Verder kunnen er kleurplaten worden gemaakt en zijn er professionele grimeurs, circusartiesten, een muzikantentrio met een gevarieerd repertoire, animatiefilmpjes, een kegelspel dat u samen met familieleden of vrienden kunt spelen, kaarten die u gratis door heel Europa kunt versturen, een interactief parcours, een quiz met vele prijzen en drankjes aan de bar.

Om deze dag nooit te vergeten, kunnen bezoekers zich bovendien laten fotograferen tegen een retro-achtergrond uit 1958, het jaar waarin het EESC werd opgericht.