KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

2-5-2008

Open dag Efsix

De Efsix Klasse Organisatie Nederland nodigt u uit op 7 juni 2008 te komen naar de open dag, om op die manier kennis maken met de Efsix, een geweldige boot om sportief mee te zeilen in het weekend, eenvoudig op de trailer te trekken en mee te nemen op vakantie, leuk om in wedstrijd verband mee te varen.

Lokatie: www.zeilschoolvinkeveen.nl
Tijd: 11.00 uur 16.00 uur

De Efsix is een Van Der Stadt ontwerp uit 1974 en sindsdien een populaire boot voor de sportieve zeiler. Sinds 2006 bouwt Hoora in Heeg de nieuwe Efsix 2100 serie. Nu is de boot voorzien van onderdeks rolfok systeem en handige opbergvakken onder de gangboorden. Door de onderdekse schootvoering en ergonomische kuiprand is het in het weekend aangenaam zeilen met de hele familie.

Dankzij een volledig ophaalbare kiel is de boot snel op een trailer te krijgen. Hierdoor kan je eenvoudig en comfortabel de vele mooie meren van Nederland verkennen. Ook de waddenzee is geen onbekend water voor deze boot. Jaarlijks organiseert de klasse een toertocht en vele wedstrijden.

Sinds 1976 worden er wedstrijden gevaren in de Efsix, onder andere de voorjaarswedstrijden in Heeg, de North Sea regatta in Scheveningen, de Sneekweek en de Loosdrechtweek. Voor een uitgebreid overzicht ga naar www.efsix.nl. Tijdens het NK varen er zon 30 boten mee.

Tijdens de open dag is iedereen welkom om een proefvaart te maken in een Efsix.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Martijn van Waes.

De Efsix Klasse Organisatie Nederland hoopt u te ontmoeten op zaterdag 7 juni 2008.

Internetadres: www.efsix.nl
E-mailadres:martijn@efsix.nl