Protestantse Kerk in Nederland


IZB-dag over missionaire cursussen

za 7 juni 2008, 10:00 uur - 15:30 uur
Op zaterdag 7 juni houdt de IZB vereniging voor zending in Nederland onder de titel Kennismaken met... een informatiedag over missionaire cursussen.

Er zijn tal van cursussen voor zoekers die meer willen weten over de Bijbel en het christelijk geloof. Maar een keus is nog niet zo gemakkelijk gemaakt. Wat is de eigenheid van elke cursus? Voor welke doelgroep is welke cursus geschikt? Wat past bij je gemeente? Wat kun je na de cursus aanbieden?
Hoofdspreker in het programma is ds. René van Loon, die vele jaren geleden de nog steeds gebruikte Oriëntatiecursus christelijk geloof samenstelde. Hij zal vanuit zijn eigen ervaring vertellen hoe zoekers met een cursus bereikt kunnen worden.

s Morgens en s middags zijn er workshoprondes met ds. René van Loon (OCG), ds. Peter Hendriks (7 + 1 Basiscursus geloven), Jan Bakker (Alpha), Corina Nagel en Johan Timmer (Emmaüs) en Tineke Zeefat en Coby van der Zee (Scopus). In een workshop wordt het programma van een cursusavond geboden, zoals deelnemers aan de betreffende cursus dat dus meemaken.
Verder: een informatiemarkt waar ook nog andere (vervolg)cursussen aan bod komen, presentatie van de test Kies de cursus voor jouw gemeente en een korte presentatie van kringleiderstrainingen.

Plaats: Eben Haëzer (bij de Ned. Herv. Kerk) in Woudenberg. Tijd: 10.00 tot 15.30 uur. Deelnemersbijdrage: EUR 20 (incl. lunch, koffie/thee en werkmateriaal). Aanmelden via tel. (033) 461 19 49 of e-mail: secretariaat@izb.nl