Raad van de Europese Unie

OPEN DAG - zaterdag 7 juni 2008

click here for high resolution picture

De Raad van de Europese Unie nodigt u op zaterdag 7 juni van 10 tot 17.30 uur uit voor een bezoek aan het Justus Lipsiusgebouw van de Raad, Wetstraat 175 te 1048 Brussel. Het thema van de open dag van dit jaar is de interculturele dialoog.

De hele dag lang kunnen de bezoekers een rondleiding in het gebouw volgen en verschillende informatiestands bezoeken.

De rondleiding wordt gegeven in het Frans, het Nederlands, het Duits en het Engels. Na een korte inleidende film over de Raad laten onze gidsen u verschillende delen van het gebouw zien. De rondleiding, die begint in het perscentrum, brengt u onder meer in de vergaderzalen waar de zittingen van de Raad en de Europese toppen worden gehouden. Na de rondleiding krijgt u enkele souvenirs aangeboden en kunt u verschillende brochures en folders over de activiteiten van de Raad verkrijgen bij de stand publicaties en documentatie.

De meeste stands bevinden zich op de grote binnenplaats van het gebouw, ook wel Atrium genoemd. Hier vindt u de stand van het Sloveense voorzitterschap, waar muziekoptredens en andere activiteiten plaatsvinden, en ook de stands van de Europese Centrale Bank (Frankfurt), het Instituut voor veiligheidsstudies van de EU (Parijs) en Europol (Den Haag). Tussen 11 en 14.00 uur speelt bovendien de Koninklijke Gentse Politieharmonie.

Voorts kunt u stands bezoeken waar diverse activiteiten van de Raad worden voorgesteld, met onder meer aspecten van het Europees veiligheids- en defensiebeleid (de militaire staf van de EU, de civiele crisisbeheersingseenheid en het civiele plannings- en uitvoeringsvermogen), het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (non-proliferatie van massavernietigingswapens) en justitie en binnenlandse zaken (Prado). Ook de Talendienst en het Archief zijn met een stand aanwezig.

In onze cafetaria krijgen de bezoekers een gratis drankje aangeboden en kunnen zij nog andere verfrissingen kopen.

Zoals de traditie het wil organiseert de Raad zijn open dag in samenwerking met andere Europese instellingen.Bijgevolg vinden er in de zone rond het Schumanplein tal van uiteenlopende activiteiten plaats.

Fototheek:

Open dag 2003

Open dag 2004

Open dag 2005

Open dag 2006

Open dag 2007

Posters
van vorige
open dagen

---

Interinstitutional Poster

BELANGRIJKE JURIDISCHE MEDEDELING - Voor de informatie op deze site gelden een verklaring van afwijzing van aansprakelijkheid en een verklaring betreffende het auteursrecht.

De meeste van deze documenten zijn beschikbaar als PDF-bestanden. Om deze documenten te bekijken, te bewaren en uit te printen, heeft u de meest recente versie van Adobe Acrobat Reader nodig. U kunt deze versie gratis downloaden van www.adobe.com.