Gemeente Medemblik

Tweede weekeinde Doe Medemblik en Meer

Taal en Poëzie staan op 7 en 8 juni centraal tijdens het tweede weekeinde van Doe Medemblik en Meer 2008. In het kader van dit groot cultureel programma zijn dan opnieuw op bijzondere en historische locaties in Medemblik, Andijk en Wervershoof tientallen optredens. Het programma hiervoor is nagenoeg rond.

Onderdeel zijn opnieuw diverse kinderactiviteiten. Zo worden op zaterdag 7 juni de winnaars van de ballonnenwedstrijd van het weekend Muziek & Theater bekend gemaakt. Wethouder Jan Entius van gemeente Medemblik komt hoogstpersoonlijk de prijzen uitreiken. Om 12.00 in Bibliotheek Abbekerk zal de prijsuitreiking plaatsvinden met aansluitend een voorleesuur voor kinderen vanaf 4 jaar. Entius leest zelf het eerste verhaal voor. Benieuwd hoever jouw ballon is gekomen? Of naar de fantastische verhalen die worden voorgelezen? Tot zaterdag 7 juni om 12.00 in de Bibliotheek in Abbekerk!

Zondag 8 juni
In samenwerking met Meelmolen De Herder organiseren wij een Waaikoewedstrijd voor kinderen van de basisscholen van de gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof uit groep 5 t/m groep 8. Wat is een Waaikoe? Een Waaikoe is een gedicht van 4 regels, die ieder met het zelfde woord begint of met het zelfde woord eindigt (net als een echte Haiku). Ook kan het een gedicht zijn van twee regels met hetzelfde woord in het midden. Het onderwerp van het gedicht is vrij. Het mag dus over van alles gaan. Je kunt ze uittikken als de voorbeelden of mooi in de wieken van een molen schrijven. Er mag getekend worden!


- Morgen. Morgen is het vakantie. Morgen heb ik vrij. Morgen ga ik logeren. Morgen ben ik blij.


- Molen, Molen om te draaien.Molen in de wind.Molen om te malen.Molen is je vrind

De Waaikoes worden beoordeeld door een echte jury en de klas die wint, krijgt een bezoek aan de molen met een rondleiding en pannenkoeken en wafels bakken. Zowel voor groep 5, 6, 7 als voor groep 8 is een excursie. In totaal kunnen dus 4 groepen winnen.

Stuur je waaikoe op voor 30 mei en op 8 juni mag je hem om 12.00 voorlezen in de molen! De winnaaars worden direct bekend gemaakt. Inzendingen kunnen opgestuurd worden naar
J.S.P. van der Klein, Achterom 32, 1671 CG Medemblik of per mail aan: klein.jsp@quicknet.nl. Doe Mee aan Doe Medemblik en Meer!

Samenwerkingsvormen
Bijzonder van Doe Medemblik en Meer is dat gebruik wordt gemaakt van het bestaande culturele aanbod. Tijdens een grote culturele markt, september vorig jaar, legden lokale verenigingen en organisaties op het gebied van kunst en cultuur de eerste contacten met elkaar. Dat resulteerde in diverse samenwerkingsvormen tijdens Doe Medemblik en Meer.

Belangstellenden
Aan het eerste weekeinde op 5 en 6 april, dat in het teken stond van muziek en theater, namen ruim veertig verenigingen en gebouwen mee. Daar kwamen toen ruim zeshonderd belangstellenden op af. Onder meer rond diverse workshops.

Na 7 en 8 juni resteren nog twee andere thema-weekeindes: 6-7 september: Culinair en Platteland
4-5 oktober: Historie

Cultuurhistorisch toerisme
Doe Medemblik en Meer is onderdeel van Medemblik en Meer, een samenwerking tussen de gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof en culturele en toeristische instellingen. Doelen zijn onder meer stimuleren van samenwerking tussen verenigingen en versterken van cultuurhistorisch toerisme. Ander onderdeel is Kijk Medemblik en Meer, een bordenroute door dit deel van West-Friesland.

Doe Medemblik en Meer wordt mede mogelijk gemaakt door Idema Grafimedia en de Rabobank.