Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten


7 en 8 juni 2008: Het Weekend van de Archeologie op Landgoed Keukenhof in Lisse

Persbericht

6 mei 2008
Het Weekend van de Archeologie is een spannend, leerzaam en vooral leuk evenement voor kinderen en hun familie en voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in archeologie en geschiedenis. Kinderen ontdekken spelenderwijs wat archeologie is en wat een archeoloog doet. Volwassenen maken kennis met archeologie als de moderne wetenschap die inzicht geeft in het leven van onze voorouders. Op 7 en 8 juni is er veel te beleven op het prachtige en historische landgoed van Kasteel Keukenhof.

Authentieke reconstructie van een Romeinse brug: een waar spektakel

Er is veel te beleven; er wordt op het landgoed een Romeinse pioniersbrug nagebouwd op de originele Romeinse wijze. Entertainers en verhalenvertellers geven een levendig beeld van het alledaagse leven uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Ook is er een historische markt met oude ambachten die groot en klein zelf kunnen uitoefenen. Daarnaast wordt de archeologie als wetenschap ruim belicht met demonstraties van de modernste archeologische technieken en interessante lezingen over de hedendaagse archeologie.

Opening door Thom de Graaf

Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen - de oudste stad van ons land
- opent het Weekend van de Archeologie op zaterdag 7 juni. De burgemeester is enthousiast over het evenement: "We slaan letterlijk een brug tussen verleden en heden. De oudste stad van Nederland weet hoe waardevol de historische verdieping is, overal en voor iedereen."

Initiatiefnemers

Het weekend van de archeologie is een initiatief van het Archeologisch Diensten Centrum, de Archeologische Werkgemeenschap Nederland en Landgoed Keukenhof. Meer informatie vindt u op
www.weekendvandearcheologie.nl

Voor meer informatie over Het Weekend van de Archeologie kunt u contact opnemen met Nico Schriek van Landgoed Keukenhof via tel. 06-48639117 of per email: nschriek@kasteelkeukenhof.nl