Gemeente Hengelo

Actueel

Vocaal Festival Amusing Hengelo met 3500 zangers

Hengelo, 29 mei 2008

Vocaal Festival Amusing Hengelo met 3500 zangers

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt op zaterdag 7 juni het succesvolle zangfestijn Vocaal Festival Amusing Hengelo gehouden. Op 22 binnen- en buitenpodia zullen tussen 11.00 en 20.00 uur allerlei verschillende muziekstijlen klinken: gospel, shanty, klassiek, pop, barbershop, oratorium, close harmony 112 koren uit binnen- en buitenland treden deze dag in de Hengelose binnenstad op.

De organisatie Stichting Vocale Promotie is er wederom in geslaagd vele koren naar Hengelo te halen. De bezoekers van de binnenstad kunnen niet alleen genieten van verschillende muziekgenres, maar tevens van koormuziek in verschillende bezettingen. Kamerkoren, oratoriumverenigingen, kleine ensembles, gemengde koren, vrouwen-, mannen- en kinderkoren geven acte de présence. Dit jaar doen er nog meer buitenlandse koren mee dan voorgaande jaren. Zo treden er koren uit Duitsland, België, Slovenië en Bulgarije op. Tussen 11.00 en 17.00 uur zingen de koren op de 22 podia. Van 17.30-20.00 uur is er een spetterende afsluiting op het Schouwburgplein. Gerard ter Ellen, wethouder cultuur, geeft daarvoor het startsein.

Vrijwilligers

De organisatie kan voor (een deel van) de dag zelf nog vrijwilligers gebruiken. Ze zoekt nog mensen die 's ochtends spullen willen klaar zetten, mensen die overdag een oogje in het zeil willen houden bij de vele podia en mensen die mee willen helpen opruimen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via: vrijwilligers@amusing-hengelo.nl.

Maand van de Amateurkunst

Het Vocaal Festival Amusing is onderdeel van de Maand van de Amateurkunst Hengelo die loopt van 17 mei tot en met 14 juni. Deze maand biedt amateurkunst op hoog niveau en voor elk wat wils: theater, dans, muziek, beeldende kunst, verhalen, tentoonstellingen, workshops en open dagen.

Het volledige programmaoverzicht vindt u op www.hengelo.nl achter de speciale MAK08-button.