Gemeente Soest

Grof afval Soesterberg

Datum: 29/05/2008

Grof afval op andere plek brengen in Soesterberg

Vanaf 7 juni aan Batenburgweg

Op 3 mei werd er voor het eerst de tijdelijke brengvoorziening voor grof afval in Soesterberg aangeboden. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) had hiervoor een vuilniswagen en 2 containers neergezet aan de Buys Ballotlaan.

De inwoners van Soesterberg hebben positief gereageerd op deze nieuwe service. RMN, omwonenden en de winkeliers van de Buys Ballotlaan waren echter minder enthousiast over deze lokatie. RMN heeft over de ervaringen een brief geschreven aan het college waarin zij een aantal negatieve aspecten van de lokatie Buys Ballotlaan opsommen.

Het komt er op neer dat de lokatie verkeersonveilig is. Het voordeel van de aanwezigheid van ondergrondse containers voor papier- glas- en textiel is niet gebleken. RMN heeft geadviseerd de tijdelijke brengvoorziening op een andere lokatie aan te bieden.

Van Buys Ballotlaan naar Batenburgweg

Het college heeft afgelopen dinsdag ingestemd met het voorstel van RMN. De tijdelijke brengvoorziening zal dus niet meer op de Buys Ballotlaan komen, maar aan de Batenburgweg (voorbij de splitsing met de Postweg).

Aan de Batenburgweg zullen 2 langsparkeervakken worden gebruikt door RMN. Hier is voldoende ruimte voor auto's met aanhangwagens om te manoeuvreren. Er zijn geen direct omwonenden en er zijn geen tegenover gelegen parkeerplaatsen. Op zaterdag 7 juni aanstaande zal RMN de tijdelijke brengvoorziening aan de Batenburgweg voor het eerst aanbieden.

Tijdelijke locatie grof afval

De tijdelijke brengvoorziening voor grof afval in Soesterberg is in het leven geroepen omdat de afstand Soesterberg-Soest voor het brengen van grof afval door de Soesterbergers te ver wordt gevonden. De tijdelijke brengvoorziening wordt iedere eerste zaterdag van de maand aangeboden totdat het nieuwe afvalbrengstation aan de Zandbergenlaan in gebruik is genomen. Het is de verwachting dat inwoners van Soesterberg vanaf het voorjaar 2009 hun grof afval daar naartoe kunnen brengen.

.