Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 29 mei 2008

Economisch vooruit of sociaal achteruit?

Alumnidag Universiteit van Tilburg zaterdag 7 juni

Heeft de economische vooruitgang in Europa de bevolking van de verschillende landen gelukkiger gemaakt of niet? Die vraag wordt beantwoord op de alumnidag van de Universiteit van TIlburg ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de universiteit. Behalve de ontmoeting van voormalige studiegenoten staat een symposium op het programma over de rol van economische welvaart op religie, welzijn en maatschappij.

Gastsprekers van de dag zijn de hoogleraren Paul de Graaf (sociale culturele wetenschappen), Wim van de Donk (maatschappelijke bestuurskunde), Peter Nissen (cultuurgeschiedenis Christendom) en Marcel Zeelenberg (sociale psychologie). Zij gaan in op de invloed van de toegenomen welvaart en vrijheid op sociale netwerken, religie en welzijn. Hun observaties en conclusies zijn voor een deel gebaseerd op de Atlas of European Values, ontwikkeld op de Universiteit van Tilburg. Hierin zijn data verzameld over wat mensen in de verschillende landen van Europa belangrijk vinden.

De alumnidag is verder ingericht met een campuswandeling, een kinderprogramma en een feestelijke afsluiting met percussiegroep El Nino en de feestband de Boston Tea Party.