Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam test financiële fitheid

Op zaterdag 7 juni kunnen inwoners van Amsterdam hun financiële gezondheid testen in een Blijf Positief Bus. De bus rijdt door Nederland als onderdeel van de landelijke campagne Blijf Positief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Met het inzetten van de bus wil het ministerie mensen bewust maken van hun financiële situatie, zodat problematische schulden kunnen worden voorkomen. Inwoners kunnen aan de hand van een test via de computer zien of zij hun financiële huishouding op orde hebben. Zij worden ook doorverwezen naar www.blijfpositief.nl. Op de website staan allerlei tips om geld te besparen en adressen voor schuldhulpverlening.

De Blijf Positief Bus staat van 10.00 tot 16.00 uur op de markt aan het Buikslotermeerplein.

Lang niet iedereen is financieel fit. Steeds meer Nederlanders kampen met problematische schulden. Veel mensen zijn zich niet bewust van het risico van lenen, de kosten van rood staan of de nadelen van het hebben van een credit card. Daarom is het ministerie de landelijke campagne Blijf Positief gestart. In juni zijn landelijk nieuwe televisiespots te zien en radiospotjes te horen.


Noot voor de redactie/