ProRail

Persbericht

05-06-2008

Spoorwerkzaamheden tussen Zuidhorn en Grijpskerk

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail het spoor tussen station Zuidhorn en station Grijpskerk. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en duren tot en met woensdag 11 juni. In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 juni voert aannemer Haverkort Voormolen herstelwerkzaamheden uit aan het spoordek tussen station Zuidhorn en het spoorviaduct Fanerweg. Het werk is van invloed op de treindienstregeling van Arriva.

Spoorvernieuwing in de gemeente Zuidhorn

Aannemer VolkerRail vernieuwt de dwarsliggers (= bielzen), de spoorstaven (= rails) en het ballastgrind. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 7 en zondag 8 juni geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Reizigers worden met Arriva-bussen vervoerd en kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.arriva.nl raadplegen, bellen met 0900-9292 (⬠0,70 per minuut) of folders bij de Arrivastores in Groningen of Leeuwarden ophalen. Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.