Gemeente Heusden


Brandweer Heusden organiseert Provinciale Hoofdklasse wedstrijd 5 juni 2008
Brandweer Heusden organiseert Provinciale Hoofdklasse wedstrijd

Op zaterdag 7 juni aanstaande is de gemeente Heusden opnieuw gastheer voor de Provinciale brandweerwedstrijden Hoofdklasse. Zeven deelnemende ploegen gaan de strijd met elkaar aan om een plekje te bemachtigen in de halve finale.

Bij deze wedstrijd krijgt elke wedstrijdploeg hetzelfde incident voorgeschoteld. Alle zeven ploegen moeten meerdere problemen zo goed en zo snel mogelijk oplossen. Welke problemen dat zijn, horen de ploegen bij de start. Het kan gaan om een brand of juist om een beknelling, één slachtoffer of juist meerdere, of misschien wel alles tegelijk. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in wedstrijden van de 112-klasse werken er bij de Hoofdklasse meerdere eenheden en voertuigen met elkaar samen onder leiding van een Officier van Dienst.

De ploegen die gaan spelen komen uit Rosmalen, Buren, Best, Waalwijk, Putten, Elspeet en Muiden. Ze worden ontvangen op de kazerne van post Drunen, Wilhelminastraat 9. Daar krijgen ze de oefenlocatie te horen. De eerste ploeg vertrekt rond 07:30 uur. Om 16:15 uur speelt de laatste ploeg.

U bent van harte welkom om naar de wedstrijden te komen kijken en de brandweerlieden in actie te zien. Tijdens de dag kunt u bij de kazerne post Drunen informeren naar de oefenlocatie en de tijden waarop de ploegen spelen. Deze informatie wordt uiteraard vooraf niet bekendgemaakt.
Geplaatst op: 5 juni 2008