Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuwe afvalfolder

Samen werken aan een schoon Amsterdam-Noord

Zaterdag 7 juni gaat Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder van onder andere Openbare Ruimte, op het Mosveld de nieuwe afvalfolder "Schoon Amsterdam-Noord" uitdelen. De actie gaat gepaard met de nodige toeters en bellen. Doel van de actie is om bewoners te wijzen op het belang van hun eigen bijdrage aan een schoon stadsdeel.

Het stadsdeel werkt hard aan het schoonhouden van de buurt. Daar is ook de medewerking van bewoners voor nodig. Het stadsdeel zet met de nieuwe folder de regels nog eens op een rijtje en doet daarmee ook een beroep op de verantwoordelijkheid van de bewoners. Vanaf maandag 2 juni verspreidt het stadsdeel de folder "Schoon Amsterdam-Noord" over alle huishoudens in Amsterdam-Noord.

Gratis huisvuilpas

Om de ondergrondse afvalcontainers te openen, hebben bewoners een huisvuilpas nodig. Het stadsdeel heeft de uitgifte van de huisvuilpassen versoepeld.
Vanaf begin juni is er een extra uitgiftepunt op het stadsdeelhuis en bewoners kunnen voortaan een tweede gratis pas krijgen. Groot voordeel van het extra uitgiftepunt op het Buikslotermeerplein, is dat bewoners, in tegenstelling tot de Papaverweg, hier ook op donderdagavond tot 19.00 uur terecht kunnen.

Handhaving

Nu de regels weer duidelijk zijn en de afgifte van de huisvuilpassen versoepeld is, gaat het stadsdeel intensiever handhaven op het verkeerd aanbieden van afval. Zaterdag 7 juni gaat de politie samen met het stadsdeel extra handhaven in de Van der Pekbuurt. Bewoners die vuil op straat gooien of afval naast de container zetten, krijgen meteen een boete. Deze actie is aangekondigd, maar in de toekomst komen er ook onaangekondigde acties.

Adoptie

Bewoners die een steentje willen bijdragen aan een schoner Amsterdam-Noord, kunnen een container adopteren. Sinds de uitgifte van de folder hebben al een aantal bewoners zich opgegeven. Zij houden de container in de gaten, melden op een speciaal telefoonnummer als er iets niet goed gaat en ruimen kleine rommeltjes rondom de container op.

Datum: Zaterdag 7 juni
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Markt Mosveld

Noot aan de redactie: U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Ellen Wognum
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: 06 1452 4433