Gemeente Beverwijk


06-06-2008

Wethouder Dorenbos reikt diploma's uit

BEVERWIJK - Op zaterdag 7 juni 2008 reikt wethouder J.W.J. Dorenbos om 15.00 uur diploma's uit aan kinderen die het programma Opstap hebben gevolgd. De uitreiking vindt plaats tijdens een feest voor alle kinderen en hun ouders in Wijkcentrum Prinsenhof aan de Beatrixlaan 2 in Beverwijk. De diploma-uitreiking is de afsluiting van twee jaar spelend leren.

Programma Opstap
Opstap is een programma voor kinderen van vier en vijf jaar. Het doel is om taalachterstanden aan te pakken en kinderen zo te stimuleren beter te slagen in het onderwijs. Het programma duurt twee jaar. Ouder en kind voeren thuis spelenderwijs samen opdrachten uit. De opdrachten worden aan de hand van lesmateriaal uitgevoerd. Het kan bestaan uit het lezen van een boekje, het leren van verschillende geometrische vormen, maar ook het stimuleren van interactie tussen ouder en kind. De ouders worden ondersteund door contactmedewerkers. Zij begeleiden de deelnemers thuis en in een tweewekelijkse groepsbijeenkomst.

Stimuleren
Dit is een van de laatste keren dat diploma's worden uitgereikt, omdat Opstap -zoals het er nu naar uitziet- gaat stoppen. In plaats daarvan worden op de peuterspeelzalen het aantal VVE-programma's uitgebreid. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. De gemeente wil met het uitbreiden van VVE het liefst alle kinderen van twee en drie jaar bereiken, die het risico lopen met een achterstand naar de basisschool te gaan. Met een speciaal programma wil de gemeente deze kinderen stimuleren zo goed mogelijke resultaten te halen in het onderwijs.