Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 6 juni 2008

Kenmerk 094

Beleef een duurzame dag in de Beurs van Berlage

Op zaterdag 7 juni is de grootste publieke duurzame manifestatie van Amsterdam. Tijdens Amsterdam Duurzaam kunnen alle Amsterdammers ontdekken hoeveel duurzame initiatieven er zijn. Want Amsterdam praat niet alleen, Amsterdam doet ook. En zoekt daarbij een balans tussen mens, economie en milieu.

De publieksmanifestatie is een gratis toegankelijk evenement. Op een leuke en ludieke mannier kan iedereen een duurzame dagindeling beleven. Alle momenten van de dag komen aan bod. Verlichting, verwarming, verzorging en voeding zijn slechts enkele voorbeelden van beslismomenten op de dag waarbij een duurzame keuze dé moderne en logische keuze kan zijn. Amsterdam Duurzaam laat het je beleven.

Programma
In en om de Beurs van Berlage zijn er elk half uur spetterende modeshows van alle duurzame merken, professionele visagisten die klaarstaan om een make-over te geven, kun je ritjes op een elektrische scooter maken, je eigen sorbetijs maken door te fietsen, lekker biologisch eten proeven. En veel meer. Kortom, een actieve voor dag voor álle Amsterdammers. De dag wordt om 11.00 uur geopend door Marijke Vos, wethouder Milieu, en de presentatie is in handen van Gigi Ravelli (actrice GTST).

Lever je oude gereedschap in Op het Beursplein staat de hele dag een tot werkplaats omgebouwde zeecontainer. Daar kan oud gereedschap worden ingeleverd. Dat wordt vervolgens opgeknapt en verscheept naar projecten in de derde wereld.

Alle klimaatprojecten online op de klimaatkaart Voor het eerst zijn zaterdag alle gemeentelijke klimaatprojecten te zien op de online `wikiklimaat' kaart van Amsterdam. Via een database komen klimaatgerelateerde projecten automatisch op de aan `google maps' gelinkte website www.klimaat.amsterdam.nl. Amsterdammers kunnen zo zien wat er allemaal al gebeurt en kunnen zelfs hun eigen klimaatprojecten toevoegen.

Uitreiking bakfiets
De campagne 'Aandeel in de lucht' van de gemeente heeft inmiddels een groot aantal aandeelhouders opgeleverd die de stad gezonde lucht geven. Daarmee laten Amsterdammers zien dat ze ook zelf willen bijdragen aan een schone lucht in Amsterdam en maken ze kans op luchtvriendelijke prijzen. Zaterdag reikt Marijke Vos een bakfiets uit aan één van de aandeelhouders in de Amsterdamse Lucht.

Alle Amsterdammers zijn uitgenodigd om de duurzame dag mee te beleven op zaterdag 7 juni van 11.00 tot 18.00 uur in de Beurs van Berlage. De toegang is gratis. Presentatie: Gigi Ravelli.

Pb-094
.

6 juni 2008 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 094 Bestuursdienst
Pagina 2 van 2