Stadsdeel Zeeburg

Sport in alle Zeeburgse wijken op 7 en 8 juni

6 juni 2008

Straatvoetbaltoernooitjes, een kickboksgala en streetbasketball: in het weekend van 7 en 8 juni 2008 zijn er sportevenementen in de Indische Buurt, het Oostelijk Havengebied, IJburg en Sporthal Zeeburg. Veelal georganiseerd door jongeren en/of verenigingen uit de buurt.

Stadsdeelwethouder sport Fatima Elatik: "Dit is de kant die we op willen. Jongeren uit de buurt die zélf een sportevenement op poten zetten. Ze leren er veel van, het is leuk en de hele buurt heeft er profijt van. Wij geven ze graag een duwtje in de rug om het allemaal voor elkaar te krijgen."

Zaterdag 7 juni - Streetbasketball - IJburg

Basketbalvereniging Tha FireBirdz organiseert op 7 juni van 10.00 tot 16.00 uur een drie-tegen-drie streetbasketballtoernooi op het Joris Ivensplein. Dit toernooi komt voort uit het project 'Meedoen Allochtone Jeugd door Sport'. Doel van dit project is om kinderen te interesseren voor de sport. Tha Firebirdz zijn door stadsdeel Zeeburg en DMO geselecteerd als samenwerkingspartner. Er worden 300 deelnemers uit heel Amsterdam verwacht.

Zaterdag 7 juni - Straatvoetbal 'Meedoen Leren Winnen' - Indische Buurt

Op 7 juni organiseren jongeren uit de buurt zelf een straatvoetbaltoernooi op het Cruyffveld aan het Sumatraplantsoen. De jongeren namen deel aan het project 'Meedoen Leren Winnen' van de Johan Cruyff Institute of Sports. In tien lessen zijn ze begeleid bij het opzetten van een toernooi. In opdracht van Bureau Sport & Recreatie van Stadsdeel Zeeburg ondersteunde welzijnsorganisatie Civic Zeeburg de jongens bij de organisatie. Het toernooi duurt van 13.00 tot 15.30 uur.

Zondag 8 juni - Regiofinale Straatvoetbaldag SVBN - Oostelijk Havengebied

De straatvoetbaldag van 5 mei krijgt een vervolg op zondag 8 juni. Vijftig teams uit de prachtwijken van de drie grote steden strijden op de Kop van het Java-eiland om een plaats in de grote finale. Motto van de Straatvoetbalbond Nederland (SVBN): 'Schop tegen de bal, schop geen rotzooi!'. De straatvoetbaldag duurt van 12.30 tot 19.00 uur.

Zondag 8 juni - Kickboksgala - Sporthal Zeeburg

Mousid Gym en Kick- en Thaiboks Dojo Amsterdam organiseren op 8 juni een kickboksgala. Op verzoek van Bureau Sport & Recreatie heeft Civic Zeeburg een groep jongeren, die trainen bij Mousid Gym of in het dojo van het Altra College, begeleid bij de organisatie van het gala. Dertig jongeren uit Amsterdam (vooral Zeeburg en Oost) vechten een aantal partijen in verschillende leeftijdscategorieën.

Openingswedstrijd: Fatima Elatik - Najib Amhali

Stadsdeelwethouder Fatima Elatik opent het kickboxgala om 16.30 uur door zelf een wedstrijd te kickboxen tegen cabaretier Najib Amhali. Het gala duurt tot 23.00 uur.