Gemeente Zoetermeer

Kunst met een kleine k tijdens Wijkestafette Centrum

Zaterdag 7 juni barst de wijkestafette los in de wijk Centrum.

Om 12.00 uur geeft wijkwethouder Frans Muijzers acte de présence in winkelcentrum De Vijverhoek aan de Juliana van Stolberglaan. Hier geeft hij samen met leerlingen van de Dance Studio Ricardo Sibelo het startsein. Ook schrijft hij als eerste in het `Wijkboek'. Het wijkboek is het estafettemiddel waar Boekman mee rondloopt en waar iedereen van jong tot oud verhalen, gedichten en tekeningen in kwijt kan over zijn of haar wijk.

De wijkestafette die gehouden wordt in het kader van 1000 jaar Zoetermeer heeft als rode draad kunst met een kleine `k' waarbij ook de wijkbewoners zelf hun inbreng hebben.

Boekje `Kijk kunst in de wijk'

In het programma is ook een `Kunstwandeling' opgenomen. Om 13.00 uur neemt wethouder Frans Muijzers, in de Beeldentuin van het Stadsmuseum, het eerste exemplaar van het boekje `Kijk kunst in de wijk' in ontvangst. Hierin staat de route van de kunstwandeling beschreven met de beschrijving van de kunstwerken die wandelaars op de route tegenkomen. Wandelaars die de route op 7 juni gaan lopen krijgen het boekje gratis aangeboden.

Programma voor Palenstein: Croesinckplein

12.00 -16.00 uur Kidsplein, met wervelende shows voor jong en oud. DJ optreden

13.00 uur Optreden NicaraguaanseTheatergroep

Aan de Van Beeckstraat, bij SIZO kunt u vanaf 12.00 uur meedoen met een videoworkshop (de workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers). Opgeven bij: wijkcentrum Palenstein, Van Duvenvoordepad 13, telefoon 346 9002 of

06-2708 7618, wijkpost Centrum, Bijdorplaan 14, telefoon 346 9001.