SP Tilburg


Bliksemonderzoek over de N261 in Loon op Zand

18-05-2008 * De Loonse PvdA, VVD, GroenLinks en SP gaan gezamenlijk een bliksemonderzoek doen naar de gevolgen van de ombouw van de N261 voor Loon op Zand. Met name voor het kerkdorp Loon op Zand zal deze ombouw ingrijpende gevolgen hebben. SP' er Eric Kuipers: "De inwoners van Loon op Zand zijn onvoldoende bij de mogelijke oplossingen betrokken, terwijl zij toch de eerste belanghebbenden zijn. Vandaar dit bliksemonderzoek". Een enqueteformulier is hieronder te downloaden.

Er komt een geheel nieuwe aansluiting op de N261 ten zuiden van het dorp. De huidige aansluiting van de Hoge Steenweg op de N261 komt te vervallen. Deze wijzigingen betekenen dat ook het verkeer in Loon op Zand in andere banen moet worden geleid. De gemeente heeft laten onderzoeken op welke manier dat moet gaan gebeuren.

De uitkomst van het gemeentelijk onderzoek geeft een voorkeur aan voor een oplossing waarbij de Hoge Steenweg een doodlopende straat wordt. "De oplossing met een verbinding tussen de Hoge Steenweg en de Horst / Heideweg wordt naar onze mening zwaar onderbelicht in dat onderzoek" zegt Eric Kuijpers namens de vier politieke partijen.

In het bliksemonderzoek wordt aan de inwoners en ondernemers gevraagd om te kiezen tussen twee verschillende oplossingen. In de eerste oplossing wordt uitgegaan van de afsluiting van de Hoge Steenweg als verbindingsweg tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand. Een tweede oplossing gaat uit van de instandhouding van de verbinding Hoge Steenweg-Horst / Heideweg. De resultaten van het onderzoek zullen later worden gepubliceerd.

Op 7 juni beleggen de vier politieke partijen een koffietafel in de Kiosk met Statenleden om de gevoelde problemen te bespreken. Alle Loonse partijen plus het College zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De resultaten van het onderzoek worden natuurlijk in dit politieke overleg meegenomen.

"Hoewel het inmiddels 'één-minuut-voor-twaalf' is, willen we nog een uiterste poging doen om enige invloed uit te oefenen op het provinciale apparaat. Door de mening van de inwoners te peilen en een duidelijk signaal van de burgers neer te leggen, hopen we de statenleden te kunnen overhalen om deze oplossing nog eens serieus te overwegen." aldus Eric Kuijpers.

Hieronder kunt u het enqueteformulier downloaden, invullen en (gratis) per post opsturen naar antwoordnummer 55005, 5175 ZS Loon op Zand. Zie ook:

* Enqueteforumlier N261
* SP Loon op Zand Bijlage: enqueteformulier (pdf)