Persbericht

Wereldprimeur: CIBER plaatst maatwerk in een raceauto

Eindhoven, 21 mei 2008 - In het weekend van 7 en 8 juni vindt in het centrum van Eindhoven het autospektakel Pole Position plaats. Tijdens dit nieuwe auto-evenement rijden honderden auto's door de stad, staan er overal auto's tentoongesteld en gaan bekende coureurs racen op een prachtig stratencircuit in hartje Eindhoven.

Wereldprimeur
Mike Hezemans rijdt op zondag 8 juni in een bijzondere raceauto. Zijn Corvette is uitgerust met maatwerk dat door CIBER speciaal is ontworpen voor deze auto. Het systeem geeft de coureur alle belangrijke informatie die hij nodig heeft tijdens een race. Het door CIBER geĂŻnstalleerde systeem geeft informatie over de oliedruk, turbodruk, temperatuur, het aantal toeren, de snelheid, het brandstofverbruik, informatie over de concurrenten, de ideale lijnen op het circuit, maar ook weersomstandigheden en andere onvoorziene omstandigheden. Het intelligente maatwerksysteem verwerkt deze informatie snel en foutloos zodat de coureur hier direct op kan inspelen.

Door middel van een BI-rapportage wordt online data doorgestuurd naar de pitbox. Vanaf deze locatie kan het team, aan de hand van een dashboard, de gegevens terugkoppelen aan de coureur.

(184 woorden)