Ingezonden persbericht

Grootste catamaranrace ter wereld biedt spannend schouwspel

Zaterdag 7 juni wordt in de wateren rond Texel de grootste catamaranrace ter wereld gehouden. Ruim vierhonderd boten, waaronder de internationale zeiltop, nemen deel aan de Zwitserleven Ronde om Texel. Een bijzondere uitdaging, waar zeilers van over de hele wereld naartoe komen om zichzelf te bewijzen. En een spectaculair evenement dat je minstens één keer in je leven gezien moet hebben, zelfs als je 'niks met sport hebt'. In de drie voorafgaande dagen wordt tijdens het Texel Dutch Open gestreden om het Nederlands Kampioenschap catamaranzeilen. Er is veel te beleven op het strand, waar onder andere bekende artiesten optreden.

Spanning op het strand

Op het strand bij Paal 17 is op zaterdagochtend 7 juni de spanning al te voelen voordat de boten te water gaan. Bij een hoge branding lukt het niet alle teams om het gevecht met de hoge golven te winnen, wat veel spektakel oplevert. De massale start vindt plaats omstreeks 10.00 uur. Een helikopter vliegt laag over de startlijn en toont met rode rook het startsein, waarna de boten koers zetten richting vuurtoren. De strijd tegen de elementen en tussen de kanshebbers onderling is langs de kustlijn van het eiland goed te volgen. Een van de kanshebbers is het Tornadoteam Booth/Nieuwenhuis, dat Nederland bij de Olympische Spelen in Bejing vertegenwoordigt. Na circa drie uur zeilen wordt de eerste catamaran die over de finish komt feestelijk ontvangen. De overall-winnaars worden 's avonds tijdens een groot feest gehuldigd. De Ronde om Texel wordt geregistreerd door een groot aantal cameraploegen uit binnen- en buitenland.

Nederlands Kampioenschap, Krezip en Syp van der Ploeg

Radio 2 en 3FM verzorgen vanaf donderdag live-uitzendingen vanaf het strand bij Paal 17. Van woensdag tot en met vrijdag wordt het NK catamaranzeilen gevaren. Op vrijdagmiddag verschijnen twaalf topteams op uitnodiging aan de start van de TNG Shorttrack Races. Die korte en daardoor spannende baanraces vinden dicht onder de kust plaats. Afhankelijk van de weersomstandigheden doen enkele zeilteams op een van deze dagen mogelijk een poging om het absolute record van het ronden van het eiland te breken. Op het strand presenteren topteams en sponsors zich in de pitstraat. Vrijdagavond en zaterdag treden in de feesttent bekende artiesten op, zoals Krezip, Syp van der Ploeg & Guests, Alain Clarke, Racoon, Het Goede Doel en DJ Gijs Staverman.

Meer informatie

Meer informatie over de Ronde om Texel is te vinden op www.roundtexel.com. Voor meer informatie over het feestprogramma, het eiland Texel en het boeken van accommodatie zie www.texel.net.



Ingezonden persbericht