TROS

StoneSansAfdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 05-06-2008

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 7 juni

Radio 1 - 11.04 uur

StoneSans

ELCO BRINKMAN EN WOUTER BOS

TE GAST BIJ TROS KAMERBREED

StoneSans

StoneSansIn de uitzending van TROS KAMERBREED op zaterdag 7 juni twee gasten die zich allebei op hun eigen manier bezighouden met de inrichting van Nederland: Wouter Bos en Elco Brinkman.

Wouter Bos is vice-premier, minister van Financiën en partijleider van de PvdA. In die laatste functie ligt hij veelvuldig onder vuur: hem wordt verweten niet voldoende leiderschap te tonen. Bovendien vinden critici dat de koers van de partij onduidelijk is. De kritiek komt niet alleen van buitenstaanders, maar ook van partijprominenten, zoals staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans.

In TROS KAMERBREED reageert Wouter Bos op de kritiek. Bovendien komt de vraag aan de orde wat de onrust in de PvdA, bijvoorbeeld over de embryoselectie, voor consequenties voor het kabinet kan hebben.

Ook praten Kees Boonman en Margriet Vroomans met Bos over financieel-economische kwesties die voor onrust in de samenleving zorgen zoals de hoge dieselprijzen en de woekerpolissen. Wat is zijn antwoord aan de burgers die vinden dat de overheid in deze zaken moet ingrijpen?

Elco Brinkman is voorzitter van Bouwend Nederland en houdt zich als zodanig bezig met de ruimtelijke inrichting van Nederland; waar moeten woningen en bedrijventerreinen gebouwd worden en hoe kunnen die bereikt worden, met andere woorden: hoe moet het fileprobleem opgelost worden?

Brinkman, voorheen fractievoorzitter van het CDA en minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, weet ook waar de minister van Financiën het geld voor al die plannen vandaan moet halen: uit de aardgasbaten.

En hoe kijkt Elco Brinkman aan tegen de veelgehoorde kritiek op de politiek in het algemeen en de PvdA en Wouter Bos in het bijzonder?

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl



TROS