Gemeente Den Haag
Burgemeester Van Aartsen ontvangt The Hague Festivals krant

DEN HAAG - De krant van The Hague Festivals 2008 is klaar voor landelijke verspreiding! Onder grote belangstelling is het eerste exemplaar gisteravond in de Boterwaag op de Grote Markt door Karel de Rooy en Peter Tuinman overhandigd aan burgemeester Van Aartsen.

De cast van de Fantasticks, waaronder hoofdrolspelers Peter Tuinman en Karel de Rooy, kwamen aan bij de presentatie in de FREEDOM cultuurbus. Deze bus zal in het kader van The Hague Festivals GRATIS door de stad rijden en is een samenwerking met Den Haag Sculptuur en HTM. Van 6 juni tot 29 juni rijdt de bus iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00-16:00 uur. Een overzicht van haltes is terug te vinden op de website van The Hague Festivals.

De 24 pagina's tellende The Hague Festivals krant wordt op zaterdag 7 juni via het AD in een oplage van 600.000 stuks landelijk verspreid. De krant bevat uitgebreide informatie over The Hague Festivals 2008, inclusief volledig agenda overzicht.

Karel de Rooy (Mini van Mini & Maxi) en Peter Tuinman spelen tot en met 22 juni 2008 in Theater aan het Spui in De Fantasticks, 's werelds langstlopende musical in Nederland. De musical vertelt het verhaal van twee vaders die via manipulatie en een in scène gezette ontvoering hun zoon en dochter aan elkaar willen koppelen. Dit leidt tot hilarisch taferelen, helemaal omdat ze menen dat wanneer je kinderen iets verbiedt, ze het juist wel doen. De Fantasticks is recent toegevoegd aan de evenementenlijst van The Hague Festivals 2008. Speciaal voor het festival wordt een unieke korting gegeven op de voorstellingen van 4 juni tot 22 juni 2008 (aanmelden via thehaguefestivals@fantasticks.nl).

The Hague Festivals bundelt een aantal bestaande evenementen en concerten in Den Haag. Bekende namen zijn Parkpop, Festival Classique, de ShoppingNight, Den Haag Sculptuur en The Music In My Head. Na het grote succes van de eerste editie van The Hague Festivals vorige zomer hebben meer evenementen zich aangesloten. Een volledig overzicht en meer informatie is te vinden op de website www.thehaguefestivals.com en www.thehaguefestivals.hyves.nl

Noot voor redactie,