Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Waaraan moet de gemeente volgens de Haarlemmers haar geld besteden?

PvdA vraagt Haarlemmers naar hun prioriteiten

Waaraan moet de gemeente Haarlem haar geld uitgeven? Moet de gemeente in haar financiële beleid prioriteit geven aan achterstallig onderhoud? Of moet er bijvoorbeeld extra geld worden besteed aan armoedebeleid of wonen? Haarlemmers kunnen zaterdag 7 juni hun prioriteiten meegeven aan de PvdA. De PvdA staat tussen 11:00 en 14:00 uur met een kraam in de Grote Houtstraat (op de hoek met de Gierstraat, ter hoogte van het Proveniershof).

Haarlemmers kunnen bij de kraam aangeven welke onderwerpen volgens hen de prioriteit van de gemeente zouden moeten krijgen. Iedereen mag vijf knikkers verdelen over verschillende onderwerpen waar de gemeente zich mee bezig houdt, zoals achterstallig onderhoud, armoedebeleid, cultuur, sport of wonen. Aan de hand van de hoeveelheid uitgedeelde knikkers wordt zichtbaar welke onderwerpen volgens de deelnemers extra prioriteit zouden moeten krijgen.

Van maandag 16 juni tot en met donderdag 19 juni vergadert de gemeenteraad over de Kadernota. Hierin worden de kaders voor het financiële beleid voor volgend jaar bepaald. De PvdA zal de prioriteiten van de Haarlemmers meenemen in haar inbreng bij het debat over de Kadernota.

*** EINDE PERSBERICHT ***