TROS

Hilversum, 03-06-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 7 juni
Radio 2 - 16.00 uur
NL
Uitzending zaterdag 7 juni
Radio 2 - 18.00 uur

TROS MUZIEKCAFÉ EN NL VANAF TEXEL

Zaterdag 7 juni een speciale uitzending van TROS MUZIEKCAFÉ vanaf de Ronde om Texel dat dit weekend plaatsvindt. Bekende Nederlandse namen uit de muziekwereld stappen op de boot naar het Waddeneiland en maken zaterdag hun opwachting bij Daniël Dekker in zijn muziekcafé:

Jeroen van der Boom scoorde vorig jaar de grootste hit van 2007 met het nummer 'Jij bent zo'. Sindsdien is zijn ster rijzende: hij trad op in de Heineken Music Hall en zijn cd 'Vanderboom' werd zelfs in één weekend goud.

Krezip vierde afgelopen jaar hun 10-jarig jubileum. Dat de groep ongekend populair is, blijkt wel uit het feit dat ze een optreden in Den Haag moesten afzeggen omdat de band zoveel mensen zou trekken dat de openbare veiligheid in het geding kwam... Hun nieuwste single heet 'Everybody's gotta learn sometime'.

Syb van der Ploeg heeft na de break-up van de populaire band 'De Kast' de Engelstalige rockband 'Spanner' opgericht. Inmiddels is hij bezig met een solocarrière. Zijn nieuwe cd is weer in het Fries opgenomen. In TROS MUZIEKCAFÉ zingt hij hier een paar nummers van.

Dennis brak in mei vorig jaar door in de Nederland met het nummer 'Today'. Ze werd bekend als 'het meisje met de beugel'. Haar nieuwste liedje heet 'My Own Little Bubble' en is tevens de soundtrack van de film 'Dunya en Desie'.

Aansluitend op Radio 2 van 18.00 uur tot 20.00 uur het programma NL. Twee uur lang staat het Nederlandse lied centraal en wordt de luisteraar meegenomen op een nostalgische reis door het rijke verleden van het Nederlandse product. Ook Racoon en Alain Clark maken zaterdag de oversteek naar Texel en treden live op in NL.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS