Ingezonden persbericht


(persbericht)

Corsotriviant op maquettefeesten

Zundert - Onder massale belangstelling van corsoliefhebbers zullen komend weekend in het Cultureel Centrum in Zundert de maquettes voor het komende corso worden geëxposeerd. Liefhebbers krijgen de gelegenheid om een nieuwtje uit te proberen: het spel corsotriviant.

Twee corsoliefhebbers, Richard van Trijp van 't Stuk en Miranda Eijting van Tiggelaar, hebben afgelopen najaar duizenden triviale en minder triviale corsovragen bijelkaar gezocht en deze gebruikt voor een spel in ontwikkeling: corsotriviant. Op de maquettetentoonstelling komend weekend krijgen corsoliefhebbers de gelegenheid een voorproefje te nemen. Het spel is nog niet te koop omdat het nog volop in ontwikkeling is, maar komend weekend kun je alvast een rondje spelen en je corsokennis testen.

De maquettetentoonstelling is een ontmoetingsplek voor Zundertse corsoliefhebbers, maar trekt ook veel bezoekers uit andere corsoplaatsen, die Zundert toch een beetje als het Mekka van de corso s zien. Tijdens het weekend spreekt een regiecommissie met alle ontwerpers en stelt de stoetvolgorde samen, die op zaterdagavond wordt bekendgemaakt. De winnaar van vorig jaar, Stuivezand, levert de wisselbeker in bij de voorzitter van het corso. Bij de tentoonstelling is tevens een stand van de PR-commissie met corso-merchandise en een stand van het Zundertse corsoblad Corsief.

De ruimte in het Cultureel Centrum om alle maquettes goed tentoon te stellen is enigszins beperkt. Een aantal jaren geleden was dat vanwege de trend om per buurtschap meerdere wagens te bouwen. Die trend is de laatste jaren op z n retour, maar nu komen er weer nieuwe buurtschappen en dus meer maquettes bij. Een paar jaar geleden haakte De Lent aan, dit jaar doet Rijsbergen voor het eerst mee aan de corsocompetitie, en tevens maakt de nieuwe buurtschap Schijf haar entree in het corso, zij het dit jaar nog buiten mededinging.

Het aanhaken van nieuwe buurtschappen onderstreept de vitaliteit van het corso. De belangstelling in Zundert voor het corso is groter dan ooit. De jeugd, de ouderen, ze doen massaal mee. Ook de belangstelling van het publiek en van de media nemen toe. Afgelopen jaar promoveerde Omroep Brabant het corso tot A-evenement en werd het live uitgezonden op tv. Het aantal kijkers was zo massaal, dat Omroep Brabant heeft besloten dit een aantal jaren te willen voortzetten. De tentoonstelling vindt plaats in Cultureel Centrum van Gogh in Zundert, en is geopend zaterdag van 13.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur. De bekendmaking van de stoetvolgorde is zaterdagavond om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl www.corsokoorts.nl

Noot voor de redactie (