Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 juni 2008

Slotervaart toont kunst van de straat in Art on the West Side Amsterdamse jeugd vertelt over hún wijk en hún wereld

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart kreeg aandacht door losgeslagen jongeren, discriminatie, vandalisme en criminaliteit. Met Art on the West Side wil Beeldenstorm laten zien dat het stadsdeel meer is dan een aandachtswijk met probleemjongeren. Door middel van onder andere theater, film en fotografie krijgen de jongeren uit Slotervaart de kans hun talent te laten zien en te ontwikkelen.

Art on the West Side bestaat uit een vijftal projecten. Woede, onder regie van Titus Muizelaar, is een monoloog van een jongen uit Slotervaart die vertelt over zijn onvrede in zijn wijk en leven. Met Mijn Buurt Zuigt / STOM nemen jongeren, onder leiding van Chris Houtman, de regels van de wijk onder de loep. De grenzen van Slotervaart worden opgezocht door middel van korte filmpjes. Mijn Wijk, Mijn Trots is een initiatief van Rivelino Rigters van de LOUD Foundation. Achttien meiden uit Slotervaart krijgen de kans een eigen song te schrijven en op te nemen in een professionele studio. In Wie Ik Ben laten jongeren via foto's hun wijk zien en hoe zij in hun leven staan. Met het project Jij wordt de aandacht gelegd op de relatie tussen moeders en hun dochter. Dagelijkse zaken, culturele misverstanden en generatieconflicten worden uitgevochten en uitgebeeld op de toneelvloer. De Afrikaanse Ntando Cele maakte voor het project een voorstelling over de angst voor vreemdelingen.

Op zaterdag 7 juni worden alle projecten samengebracht tot één presentatie. Deze presentatie vindt plaats op het Nova College Mondriaan in Amsterdam-Slotervaart voor familie en vrienden. Waarna er op vrijdag 13 juni een groot slotfeest zal plaatsvinden in De Meervaart in Amsterdam. Tijdens dit slotfeest zijn er optredens van onder andere Kamikaze en de Party Squad.

Art on the West Side wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl


---- --