Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEAM BOSKALIS AAN DE START VAN RONDE OM TEXEL 2008

Texel, 6 juni 2008

----------
Team Boskalis verschijnt op zaterdag 7 juni 2008 met vier teams aan de massale start van de Zwitserleven Ronde om Texel. Met meer dan 500 voorinschrijvingen is dit 's werelds grootste catamaranrace. Master en team captain Gunnar Larsen (Scheveningen) pakte de overallzege in 1999, nadat hij enkele jaren op de tweede plek eindigde. Master Peter Vink (Hoek van Holland) pakte in 2003 de line honours (eerste binnenkomst). Volgens de weervoorspellingen krijgen de deelnemers morgen met lichte wind te maken. Voor de overallwinst op handicap belooft dat een spannende strijd tussen de lichte 20-voet carboncats en de F18's te worden. Team Boskalis gaat voor top vijf klasseringen.

"Ik moet nog even de luiers uit mijn systeem krijgen", zegt Peter Vink die op 25 mei jl. de trotse vader van zijn kerngezonde zoon Jarno werd. Op het zonovergoten Texel en met zijn voeten in het zand van de pitstraat, volgt Vink de verrichtingen van zijn trainee Marja van Helden tijdens de Texel Dutch Open. "Vanwege de geboorte van Jarno ben ik vandaag pas gekomen, dus zij vaart nu met iemand anders." Over de de verwachtingen voor Team Boskalis zegt Vink: "We zijn tevreden als we alle vier een goed rondje varen en voorin meedoen. Top vijf zou mooi zijn. Het zal moeilijk worden met de lichte wind, dus het is belangrijk om in de druk te blijven varen. Het gaat eigenlijk om slim zeilen."

Op zaterdagmorgen 7 juni om 10.00 uur liggen de vier Nacra Infusion Boskalis boten op de kilometer startlijn voor Paal 17. Dat wordt het rondedebuut voor Ferdinand van West (Bloemendaal), die dit voorjaar van de 49er overstapte naar de F18. Hij bemant voor Andrew MacPherson (AUS). De verrichtingen van het gehele team worden gevolgd door 150 genodigden van de hoofdsponsor Boskalis. Over Boskalis
Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

/// Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Team Boskalis 2008
Diana Bogaards, perscontact
Gsm: 06-51383762
E-mail: Diana@diabo.nl

Website: http://www.boskalis.com/

Voor meer informatie over het team, kijk op http://www.teamboskalis.com/ en http://www.roundtexel.com/.

----------