Politie Gelderland-Zuid

Integrale veiligheidscontrole horeca

Tiel, 07-06-2008 o Op vrijdag 6 juni 2008 heeft de gemeente Tiel in samenwerking met de politie, brandweer en de Belastingdienst een horecacontrole gehouden. Ook Verispect, belast met het toezicht op de speelautomaten en de NUON namen aan de controle deel. Tussen 20.00 en 01.00 uur zijn in totaal 19 horecabedrijven gecontroleerd op de naleving van wetten en regels. Doel van de controle was het verbeteren van de veiligheid in de horeca.

De controle van afgelopen vrijdagavond was juist gericht op café's. Op 16 mei was er ook een integrale horecacontrole gehouden. Daarbij zijn alleen eetgelegenheden bezocht.

Brandveilig

De datum van de controle was speciaal gepland zodat de brandweer de EK-versiering op brandveiligheid kon onderzoeken. De aanwezige versieringen bleken in drie gevallen niet te voldoen aan de eisen. Op last van de brandweer zijn de versieringen onmiddellijk verwijderd. Ook over andere brandveiligheidsaspecten was de brandweer kritisch. In veel gevallen kon de gebruiksvergunning niet worden getoond, enkele blusmiddelen bleken niet gekeurd of bereikbaar. Bovendien moesten in een aantal gevallen de vluchtwegen worden vrijgemaakt.

Afloop

Over het algemeen waren de andere deelnemende diensten redelijk tevreden.In één geval was geen leidinggevende aanwezig. Verder zijn er enkele overtredingen ten aanzien van de geluidsvoorschriften geconstateerd. De Belastingdienst en Verispect zullen in een aantal gevallen nader onderzoek verrichten.

Voor meer informatie en woordvoering over dit bericht kunt u contact opnemen met de gemeente Tiel. (13)