Gemeente Wervershoof


Herinrichting Driehuizen Wervershoof stap dichterbij

06 jun 2008
Donderdag 5 juni presenteerde Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de plannen voor de herinrichting van de Driehuizen in Wervershoof. Zo'n 20 belanghebbenden kwamen naar het gemeentehuis om te luisteren en hun mening te geven over de plannen. Op enkele punten was discussie over het plan, maar bewoners en hoogheemraadschap waren het eens over het doel: het veiliger maken van de Driehuizen.

De Driehuizen is in het Verkeersveiligheidsplan van het hoogheemraadschap aangewezen een `gebiedsontsluitingsweg' en moet ten behoeve van de verkeersveiligheid ook zo worden ingericht. Het hoogheemraadschap gaat de weg daarom verbreden van 5,5 tot 6,4 meter en opnieuw asfalteren. In de bebouwde kom blijft hij 5,5 meter, met een klinkerstrook ernaast. De kruising met de Gedeputeerde Laanweg krijgt een opstelvak voor afslaand verkeer en verkeersheuvels. Waar de bebouwde kom begint komt een plateau van tien meter lang en 8 centimeter hoog.

Het idee om ter hoogte van nummer 21A een drempel te maken werd niet enthousiast ontvangen. Bij de bewoners bestond de vrees dat door trilling er problemen aan de niet-onderheide huizen zou ontstaan. Het hoogheemraadschap werkt nu een variant uit waarbij de weg wordt versmald. Het idee om de bocht bij de Zeeweg te vergroten werd door de bewoners gedeeld. Aanvullend kwam de suggestie om even voorbij de bocht een zebrapad te maken. Ook werd gevraagd naar mogelijkheden om de bromfietsers van het fietspad te krijgen. Het hoogheemraadschap vraagt hierbij de politie op advies. Op 30 juni presenteert het hoogheemraadschap het aangepaste plan.

Raadhuisplein 1 1693 EA of Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171