Expositie van Vegchel in Ubbergen: Een reis in een lijst


UBBERGEN, 20080604 -- De nieuwste expositie 'Een reis in een lijst' van Margo van Vegchel is op 7 en 8 juni van 11 tot 17.00 uur te zien in het Ubbergs kerkje aan de Rijksstraatweg in Ubbergen. De toegang is gratis. Deze expositie van aquarellen is een weerslag van een reis door Nieuw-Zeeland die Van Vegchel afgelopen winter per fiets maakte. "Als aquarellist verken ik regelmatig de grenzen van mijn palet. Afgelopen winter fietste ik door het zomerse Nieuw Zeeland. Mijn indrukken nam ik mee in een aquareltraining die ik daar deed: 'creating from chaos' van de Nieuw-Zeelandse kunstenaar Ed Labadie."

De methode die Labadie 'creëren uit chaos' noemt, sprak van Vegchel erg aan. "Ik noem dat 'het loskomen van de werkelijkheid zonder grip op het kunstwerk te verliezen'. Chaos maken, daar 'iets' in zien en dat uitwerken aan de hand van de beelden die je in je hoofd hebt, is de kunst. Het was een pad van buffelen op inspiratie, en soms frustratie, dat ik afgelopen maanden in mijn atelier in Groesbeek heb afgelegd."

Expositie 'een reis in een lijst', 7 en 8 juni (11.00-17.00 uur), Ubbergs kerkje, Rijksstraatweg Ubbergen. Toegang gratis.
Alvast een voorproefje? Kijk op www.kunstingroesbeek.nl/nieuwzeeland