Ingezonden persbericht



Datum: 19 mei 2008

Volledig op de hoogte met het NOS EK Journaal

De NOS zendt gedurende het EK Voetbal 2008 elke dag een uitgebreid NOS EK Journaal uit op Nederland 1. Het eerste bulletin is op zaterdag 7 juni te zien, de dag dat het EK in Oostenrijk en Zwitserland van start gaat. Toine van Peperstraten presenteert het programma vanuit Hilversum en wordt daarbij ter zijde gestaan door Youri Mulder. Tom Egbers volgt ter plekke de verrichtingen van het Nederlands Elftal.

Rond 17.25 uur blikt Toine van Peperstraten met de mensen op het veld alvast vooruit op de eerste wedstrijd van de avond. Om 20.00 uur volgt in 20 minuten het laatste nieuws rond het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Het NOS EK Journaal behandelt de dag van Oranje, de uitslagen en de actuele gebeurtenissen van het EK zoals de verrichtingen van de Nederlandse coaches (Guus Hiddink en Leo Beenhakker), blessures van spelers, transfergeruchten, intriges en irritaties.

Het NOS EK Journaal wordt van zaterdag 7 juni tot en met zondag 28 juni elke dag uitgezonden, behalve op de dagen dat het Nederlands elftal speelt. Het NOS EK Journaal wordt dan vervangen door een extra lange voorbeschouwing op het Oranje-duel. Mocht het Nederlands Elftal uitgeschakeld worden, dan komt het NOS EK Journaal te vervallen.

Noot voor redacties,