Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 mei 2008

OPEN DAG OPEN UNIVERSITEIT DEN HAAG

Bart Veldkamp op Open dag van Open Universiteit in Den Haag

Tijdens de landelijke Open Dag op zaterdag 7 juni 2008 zal schaatser Bart Veldkamp in studiecentrum Den Haag van de Open Universiteit van 11.00-15.00 uur aanwezig zijn. Hij vertelt wat er komt kijken bij het leveren van een topprestatie en wat je ermee kunt bereiken. Deze principes gelden zowel voor sport als studie. Een academische opleiding volgen vergt ook veel planning, zelfdiscipline en inzet, maar biedt ook kansen voor zelfontplooiing en carrière.

Topsporters vertellen

In zeven van de vijftien studiecentra zullen coaches en topsporters hun verhaal doen. Bart Veldkamp zal zijn verhaal doen in Studiecentrum Den Haag. In andere studiecentra komen topsporters als Arnold Vanderlyde, Hans van Breukelen, Jacco Eltingh, Harm Wiersma, Mandy Mulder en Gerard Kemkers. Een inspiratie voor iedereen die met een studie aan de Open Universiteit een topprestatie ambieert.

'Als het leuk is, kost het geen moeite de top te bereiken'

Bart Veldkamp is een schaatskampioen die weet wat doorbijten is op de lange afstand. Hij wilde zelfs van geen ophouden weten en deed maar liefst vijf keer mee aan de Olympische Spelen, onder meer voor België, waar de Hagenees nog steeds woont. Inmiddels is hij coach van de Amerikaanse schaatsploeg en verzorgt hij motiverende lezingen. Voor coach Bart staat één ding centraal en dat is de top bereiken: "Zorg dat wat je doet zo leuk is, dat het geen moeite kost er in uit te blinken."

Informatiemarkt

Tijdens de Open Dag is in alle studiecentra een informatiemarkt waar belangstellenden

kennis kunnen maken met de Open Universiteit, de faculteiten, en de studie- en de

tentamenmogelijkheden. Voorlichters, docenten en studenten zijn aanwezig om

antwoorden op vragen te geven. De informatiemarkt is van 11.00-15.00 uur. Voor alle

bezoekers van de Open Dag ligt een kennisvoucher klaar welke recht geeft op ¤ 100 korting op de eerstvolgende bestelling. Wie 7 juni niet kan komen, is uiteraard op andere dagen welkom. Bij de Open Universiteit is het namelijk iedere dag Open Dag.

Adres en website

Het studiecentrum Den Haag vindt u aan de Lange Houtstraat 11. Meer informatie over de infodag en de Open Universiteit Nederland staat op www.ou.nl.