Gemeente Delft

Voorproefje op aanbod vakantieactiviteiten voor Delftse jeugd

In de zomer van 2008 vinden in Delft weer volop vakantieactiviteiten plaats. In de laatste lesweek vóór de zomervakantie geeft De Nieuwe Amateur alle basisschoolleerlingen uit Delft het nieuwe boek 'Zomerroute 015' cadeau waarin veel vakantieactiviteiten gebundeld zijn. Om het geduld van leerlingen niet op de proef te stellen, hier alvast twee activiteiten die kinderen in juni kunnen doen:

Een voorproefje

* Op zaterdag 7 juni organiseert kinderboerderij Delftse Hout een zomerfeest. Er zijn oude ambachten te zien zoals schapen scheren, klompen maken en fuiken breien. Natuurverenigingen de Papaver, de Kindertuinen, de Dierenbescherming en Vrienden van Blijdorp vertellen over hun werk. Politiehondenvereniging DOV gaat om 14.00 uur met de honden aan de slag tijdens een politiehondendemonstratie. Wie dan nog tijd over heeft, kan zich laten schminken, bloemstukjes maken of springen op het luchtkussen. Wethouder Anne Koning opent om 11.00 uur op feestelijke wijze de nieuwe pluimveeverblijven. Het zomerfeest is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Kinderboerderij Delftse Hout ligt aan de Korftlaan 3. Bus 80/82 stopt vlakbij, halte Delftse Hout.
* De Delftse waterspeeltuinen Tanthof en Korftlaan zijn gedurende de maanden juni, juli, augustus en september langer open. De gemeente heeft met dit besluit de reguliere sluitingstijd van de waterspeeltuinen in de zomermaanden van maandag tot en met vrijdag verlengd tot 17.00 uur. Een succesvol beëindigde proef met de verlengde openingstijden bij waterspeeltuin Tanthof in 2007 is de aanleiding voor dit besluit. Voor de waterspeeltuin aan de Korftlaan geldt de nieuwe sluitingstijd per 1 juli, dit vanwege noodzakelijke aanpassingen aan de toegang van het terrein.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft