Vereniging Milieudefensie

7 juni: Time' s Up, Thumbs Up!

Klimaatwetconcert in Utrecht

Amsterdam, 2 juni 2008 - Op zaterdag 7 juni staat het Utrechtse Park Transwijk helemaal in het teken van het klimaat en de Klimaatwet. Milieudefensie organiseert die dag samen met Mundial Productions een groot Klimaatwetconcert. Met optredens van De Dijk en Stevie Ann, met debatten, een infomarkt en een leuk kinderprogramma. De presentatie is in handen van cabaretier Dolf Jansen.

Voor De Dijk is het concert op 7 juni een van de eerste optredens sinds de opname van hun nieuwe CD. Zangeres Stevie Ann, boegbeeld van de Klimaatwetcampagne, brengt haar nieuwe single 'Changes' ten gehore, die ze speciaal voor de campagne schreef. Voor liefhebbers van wereldmuziek zijn er optredens van verschillende Mundial On Tour-groepen uit Vietnam, Madagaskar en India.

Willem Verhaak, campagneleider Energie en Klimaat bij Milieudefensie: 'Het is uniek dat Milieudefensie een concert organiseert. Maar klimaatverandering is ook een uniek milieuprobleem. Als we niet snel en doortastend ingrijpen, zal de opwarming van de aarde ongekend negatieve gevolgen hebben voor mens en natuur. Daarom grijpt Milieudefensie alle middelen aan om publiek en politiek aan te zetten tot actie.'

Uiteraard vormt de Klimaatwet een belangrijk onderdeel van het programma op 7 juni. Een brede coalitie van maatschappelijke organisaties wil dat zo' n wet, die de reductie van broeikasgassen in ons land wettelijk regelt, snel wordt ingevoerd. Dat is nodig om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Op dinsdag 27 mei werd een concept-wettekst gepresenteerd. Het debat over de Klimaatwet is daarmee geopend, en ook op het festival is daarvoor plaats: in de OxfamNovib-koepel kan iedereen meepraten met experts en maatschappelijke organisaties die daar onder leiding van Dolf Jansen debatteren over de Klimaatwet.

Op de uitgebreide infomarkt staan stands van de verschillende organisaties achter de Klimaatwetcampagne. Er zijn sprekers uit verschillende landen, zoals Hamida Begum uit Bangladesh. Zij vertelt over de gevolgen van klimaatverandering die haar land nu al volop treffen.

Ook voor kinderen is er op 7 juni genoeg te doen. Zoals poppentheater, liedjes zingen met artiesten uit Madagaskar en schminken. Voor hapjes en drankjes zijn er verschillende (biologische) eettentjes op het terrein. Het programma van Time' s Up, Thumbs Up! duurt van 15.30 tot 22.30 uur. Kosten: slechts 15 euro! En, het hele festival is klimaatneutraal, met dank aan de Windunie.

Voor meer informatie over het concertprogramma en kaartverkoop, ga naar www.klimaatwet.nu/concert.

Meer informatie:
www.klimaatwet.nu/concert www.milieudefensie.nl/klimaat