Gemeente Waalwijk Brandweerwedstrijden in Sprang-Capelle

Zaterdag 7 juni aanstaande reizen de brandweerkorpsen Oisterwijk, Dussen, Werkendam, Diessen, Tholen, Dirksland, Hagestein, Haastrecht en Kootwijkerbroek af naar Sprang-Capelle om deel te nemen aan de gewestelijke brandweerwedstrijden in de categorie 112 klasse. De beste drie teams van deze dag hebben nog één hindernis te nemen naar de landelijke finale in september.

Inmiddels hebben de eerste voorronden brandweerwedstrijden 2008 weer plaatsgevonden. Het korps van Sprang-Capelle presteert tot heden zeer goed. Met vier ploegen is men inmiddels doorgedrongen tot de gewestelijke wedstrijden. Tevens is een mix van ploegleden uit Waalwijk en Sprang-Capelle doorgedrongen tot de gewestelijke wedstrijden in de klasse Hogedruk. De deur staat voor deze vijf teams op een kier voor deelname aan de diverse landelijke finales in september en oktober. Dit zou een unieke prestatie zijn volgens postcommandant Peter Rosenbrand.

De wedstrijden dragen bij aan de geoefendheid van een brandweerkorps welke zich in de praktijk zichtbaar maakt. Wekelijks trainen de korpsen in motorische vaardigheden, teambuilding en voor de leidinggevenden wordt aandacht besteed aan besluitvormende vaardigheden. Tijdens de wedstrijden in de 112 klasse komen al deze vaardigheden aan de orde. Het belooft een aantrekkelijk object te worden waarbij de adrenaline van de spelende ploegen behoorlijk op zal lopen.

Een enthousiaste ploeg heeft het scenario geschreven en voor het doen slagen van deze dag wordt het gehele korps brandweer Waalwijk, post Sprang-Capelle ingezet. De aanvang van de wedstrijden zaterdag 7 juni is om 08.00 uur en de laatste ploeg start om 15.45 uur. Iedereen die geïnteresseerd is kan komen kijken. De locatie waar het incident zich afspeelt is nu nog geheim, maar op zaterdag 7 juni kan in brandweerkazerne aan de Julianalaan te Sprang-Capelle nagevraagd worden waar de wedstrijd zich afspeelt.

Publicatie datum 02-06-2008