Grootste EK ballenbak in Dordrecht

05/06/2008 12:00

Stichting Dordrecht Marketing

Dordrecht, 05 juni 2008 - Niet in Oostenrijk of Zwitserland maar gewoon in Nederland, in Dordrecht, zal op zaterdag 7 juni de officieuze opening van het EK voetbal plaatsvinden. Nederland verkeert al enige tijd in oranjegekte en in Dordrecht wordt daar volop aan meegedaan. Ter gelegenheid van de opening van een nieuwe tunnel onder het spoor in Dordrecht wordt de grootste EK-ballenbak gemaakt.

Het vrij toegankelijke evenement start aanstaande zaterdag om 11 uur met een twintig minuten durend slagwerkspektakel van Slagerij van Kampen. De daverende percussieshow geeft een klap op de opening van de tunnel. Tijdens het optreden rollen één voor één oranje ballen de tunnel in. Op het moment supr(ee)me wordt één van de tunnelbuizen volgestort met 10.000 oranje EK ballen.

Zodra de tunnel vol is kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar de ballenbak in en gratis een bal mee naar huis nemen. Het feest is voor de gelegenheid omgedoopt tot de officieuze opening van het EK voetbal. De VN tunnel bevindt zich op de Laan der Verenigde Naties.

De grootste "EK-ballenbak" wordt georganiseerd door Dordrecht Marketing ter gelegenheid van de opening van de VN tunnel in Dordrecht, in opdracht van de gemeente Dordrecht en ProRail.





http://www.dordrecht.nl/vntunnel